Samospráva

Milovníci pohybu si prídu na svoje: Prešovčania môžu športovať v novom fitparku

Mesto Prešov získalo nový atraktívny priestor určený obyvateľom všetkých vekových kategórií. Ľudia tak môžu športovať v novom fitparku.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci pohybu si prídu na svoje: Prešovčania môžu športovať v novom fitparku
Zdroj: Mesto Prešov

„Moderný nový Fitpark Prešov na ulici Pavla Horova je príkladom dobrej spolupráce samosprávy a súkromného investora. Mestu Prešov ho odovzdalo prvé regionálne obchodné centrum Eperia Shopping Mall. Samospráva mesta vytypovala voľný priestor funkčne určený pre rekreačne športové vyžitie a obchodné centrum Eperia Shopping Mall na ňom vybudovalo outdoorové workoutové ihrisko na vlastné náklady,“ uviedla prešovská radnica.

Skladba jednotlivých zariadení je zvolená tak, aby si ľudia mohli aktívne precvičiť celý pohybový aparát, pričom si každý môže zvoliť až z 8 stupňov záťaže. Nastavenie obtiažnosti tak umožní cvičiť rovnako efektívne mladým ako aj starším obyvateľom.

Použitie zariadení je veľmi jednoduché, ale napriek tomu bude pri každom informačný štítok s návodom a QR kódom, pomocou ktorého si po načítaní do telefónu môžu cvičenci pozrieť videá, návody na cvičenie aj užitočné animácie a piktogramy s vyobrazením mechaniky pohybu na danom zariadení.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM