Ľubomír Hudačko Kultúra

Milovníci hudby si v Prešove prídu opäť na svoje: Tento koncert si značte do kalendárov!

Kapela Smola a Hrušky si toho na posledné mesiace v roku naložila viac ako dosť a vyráža na svoje doteraz najväčšie česko-slovenské turné pod názvom Best on tour 2014. Aj fanúšikovia v Prešove sa majú na čo tešiť a stať sa súčasťou toho najlepšieho, čo môže momentálne kapela ponúknuť.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci hudby si v Prešove prídu opäť na svoje: Tento koncert si značte do kalendárov!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove vystúpia Smola a Hrušky 17. októbra. Po skladbách Čierny Biely s hosťami kapelou Gulo Čar a raperom Supom z kapely Moja reč a akustickej novinky Hruška, kapela pripravuje pre svojich fanúšikov vydanie nového albumu najväčších hitov za ostatných 17 rokov.

Svoj koncert odohrá v Road Cafe, ktorá je súčasťou Harley-Davidson Prešov. Ako prvé chce kapela svojím fanúšikom ponúknuť k voľnému vzhliadnutiu autentický dokumentárny film Tourbus Daemon, ktorý podáva necenzurovaný pohľad do zákulisia určitého úseku života kapely a vznikol počas turné s populárnou českou kapelu UDG, v réžii talentovaného umelca Enrika Bistiku, ktorý spolupracuje s poprednými umelcami hudobnej scény a získal niekoľko významných ocenení v rámci svojej filmárskej tvorby.

Kapela sa poctivo pripravuje na turné a chystá pre svojich fanúšikov energickú show s tými najväčšími hitmi, ale aj nehranými skladbami, ktoré bežne nemôžu dostať priestor. Pre čoraz viac žiadanejšie koncertovanie u susedov sa kapela spojila so skvelou a populárnou českou kapelou Fast Food Orchestra, s ktorou odohrá českú časť turné a na vybraných koncertoch vystúpi spolu s ďalším unikátnym hosťom a to izraelskou kapelou Los Caparos.

Na slovenských koncertoch už tradičné dáva kapela priestor mladým talentovaným skupinám a na poslednom domácom koncerte by rada pokrstila aj svoj nový album najväčších hitov BEST ON a zároveň oslávila svoj tisíci odohraný koncert. Smola a Hrušky vznikli roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 5 albumov Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012).

V Prešove zahrajú Smola a Hrušky: Títo fešáci sa vám predstavia
4
Galéria
Smola a Hrušky zavítajú do Prešova: Takto pozývajú na koncert
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM