Ľubomír Hudačko Šport

Mikuláš Komanicky sa vrátil k trénovaniu: Známi futbalisti si to v Prešove rozdali s hokejistami!

Exhibičný zápas medzi slovenskými futbalistami a hokejistami priniesol v Prešove v rámci projektu Integrácia nerozhodný výsledok 7:7 (3:3). Rozhodcom bol Stropkovčan s medzinárodnými skúsenosťami Ľuboš Micheľ a na trénerskej lavičke sa predstavili ďalšie legendy Mikuláš Komanický a Ján Kozák.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš Komanicky sa vrátil k trénovaniu: Známi futbalisti si to v Prešove rozdali s hokejistami!
Zdroj: TASR

Na ploche sa potom predstavili aktéri ako Marek Sapara, Miloš Lačný, Ondrej Duda, Ivan Kozák, Stanislav Varga, Arne Kroták, Miroslav Hlinka či Zdeno Cíger a spoločne s divákmi vytvorili skvelé predstavenie.

Dobrá myšlienka

Trénerom hokejistov bol Mikuláš Komanický a futbalistov viedol kouč národného výberu SR Ján Kozák. Stretnutie rozhodoval slovenský bývalý špičkový futbalový arbiter Ľuboš Micheľ. Hokejistom sa v ňom podarilo vyrovnať 5 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, keď sa všetci hráči z lavičky „vyrútili“ na ihrisko a prekvapili svojich futbalových súperov.

Celú akciu moderoval Pavol Gašpar a výťažok z nej šla na pomoc deťom v nemocniciach a detských domovoch. Charitatívna športová exhibícia Slovensko vs. Slovensko, futbalisti proti hokejistom, bola nielen oslavou športu, ale predovšetkým zrealizovaním dobrej myšlienky ľudí s veľkým srdcom. Tá spočívala v snahe pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Vyhrali práčky

Pomôcť ľuďom, s ktorými sa osud v ich doterajšom živote takpovediac nemaznal, skôr naopak. Za všetkým, čo počas tohto podujatia nemalo chybu, treba hľadať Slavomíra Krafčák„Pre deti v prešovských nemocniciach a občianskych združeniach sa nám podarilo vyzbierať 1000 eur. Pomohli sme aj ďalším, čo nás všetkých teší. Odovzdali sme kompenzačnú pomôcku pre telesne postihnutého chlapca v hodnote 1300 eur, ozdravné pobyty vo Vysokých Tatrách za 2000 eur, poukaz do aquaparku v hodnote 1000 eur. Piatim detským domovom sme darovali nové práčky a tridsať vriec hračiek. Vďaka za to patrí športovcom, ktorí nepovedali nie, keď som ich požiadal o ´službu´. Ďalej dobrovoľníkom, ktorí pomáhali v príprave aj počas samotnej akcie, ako aj všetkým, ktorí prišli do hľadiska haly, “ uviedol hlavný organizátor podujatia.

Skrátka neprišli ani ľudia v hľadisku. Dve deti, vďaka svojej šikovnosti, vyhrali pre svoje rodiny hodnotné vianočné darčeky – nové práčky. Slavomír Krafčák ešte doplnil: „Keď to všetko zrátam, rozdali sme ceny zhruba za osem tisíc eur, čo je zaujímavé číslo.“ Na konci sa veľkej pozornosti tešila autogramiáda a „nekonečné“ fotenie so športovými osobnosťami.

Výsledok:

Hokejisti – Futbalisti 7:7 (3:3)

Góly: P. Segľa 2, Pribula 2, M. Poliaček, Katona, Škovira – Jurčo 2, Zošák 2, Serečin, Duda, Lačný, rozhodoval: Micheľ**

Zostavy:

Hokejisti: Ferenc – Kroták, Vaic, Škovira, P. Segľa, M. Segľa, Obšut, M. Hlinka, Cíger, Troliga, Adam, Katona, M. Poliaček, Pribula, tréner: Komanický

Futbalisti: Penksa – Sapara, Zošák, Lačný, P. Jurčo, Zreľák, Serečin, Duda, I. Kozák, M. Sovič, M. Baran, S. Varga, J. Kostelník, tréner: J. Kozák

Integrácia v Prešove
5
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM