Ľubomír Hudačko Správy

MHD môže v najbližších dňoch výraznejšie MEŠKAŤ, dôvod je netypický: Vojna policajtov!

Dôležitej úlohy sa zhostí aj trolejbus Škoda 14 TrM s číslom 123, ktorý je posledným zástupcom trolejbusov tohto typu v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku MHD môže v najbližších dňoch výraznejšie MEŠKAŤ, dôvod je netypický: Vojna policajtov!
Zdroj: Erik Wittner

V nedeľu 21. mája 2023 sa bude v centre mesta na Hlavnej ulici a Námestí legionárov nakrúcať film Vojna policajtov. Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) o tom informuje na sociálnej sieti.

„Z tohto dôvodu môže byť opakovane v čase od 5:00 do 13:00 príslušníkmi ODI v Prešove krátkodobo pozastavená premávka MHD cez tieto úseky. Na linkách MHD, ktoré premávajú cez centrum mesta sa môžu vyskytnúť meškania, prípadne nepravidelnosti v intervaloch spojov,“ vysvetľuj prešovský dopravca.

Nakrúcanie v Prešove

Vo filme Vojna policajtov bude obdobie situované do 90. rokov slovenského prostredia.

„Vybrané scény sú nakrúcané aj priamo v Prešove v rámci centra mesta. Dopravný podnik mesta Prešov bol producentskou spoločnosťou oslovený na spoluprácu pri tvorbe tohto filmu,“ pripomína DPMP.

Vozidlá vo filme

Podľa DPMP bude vo filme hrať úlohu aj trolejbus Škoda 14 TrM s číslom 123. Ten je posledným takýmto zástupcom trolejbusov v meste.

„Zároveň sa vo filme objaví aj autobus Irisbus City bus 12M s číslom 353, ktorý je aktuálne naším najstarším prevádzkovaným typom autobusu,“ doplnili z DPMP.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM