Správy

Meteorológovia varujú: Po búrkach hrozia v okrese Prešov povodne!

Pre viaceré okresy v Prešovskom kraji platí hydrologická výstraha pred prívalovými povodňami. Na tento jav upozorňujú odborníci zo SHMÚ.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú: Po búrkach hrozia v okrese Prešov povodne!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo východných okresoch krajiny možno očakávať do nedeľného večera naďalej silnejšie búrky, platí výstraha druhého stupňa. Odborníci tiež varujú, že vo viacerých okresoch na východe hrozia prívalové povodne. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa aj pred povodňami, a to pre okresy Kežmarok, Levoča, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Sobrance a Košice okolie.

Výrazný vzostup

„Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom PA,“ uviedli odborníci zo SHMÚ na svojej webstránke.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Trvanie tejto hydrologickej výstrahy 2. stupňa platí 11.07.2021 od 16.00 hod. do 19.00 hod.

„Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný,“ doplnili na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM