Marcel Mojžiš Správy

Meteorológovia varujú náš okres: Pozor na snehové jazyky a silné vetrisko!

Ak ste si mysleli, že zima povedala posledné slovo, ste na omyle. Na Slovensko začal prúdiť od severu studený, pôvodom arktický vzduch. Meteorológovia dokonca varujú pred snehovými jazykmi a silným vetriskom!

Pozor na silný vietor…

Tlaková níž so stredom nad Jadranským morom prinesie aj k nám očakávané ochladenie. A to nie je zďaleka všetko. Meteorológovia náš okres varujú pred snehovými jazykmi a aj silným vetriskom. Duť bude takou rýchlosťou, že odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu museli pred ním vydať výstrahu až druhého stupňa.

„V okrese sa očakáva výskyt silného vetra, ktorý miestami dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 15 – 25 m/s. Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.Pred­pokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ zdvíhajú varovný prst meteorológovia. Výstraha pred vetrom platí od štvrtka 9.00 až do 16. 3. 00:00.

…Aj snehové jazyky

Aby toho nebolo málo, bacha si musíme v tom istom čase dať aj na snehové jazyky či záveje. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Ich výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ dodávajú odborníci na stránke shmu.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM