Ľubomír Hudačko Správy

Mestu došla trpezlivosť: Vo Vranove sa chystá VEĽKÝ protest za križovatku!

Jej realizácia je iba v štádiu spracovanej štúdie. Mesto preto pozýva ľudí na účasť v proteste, ktorého cieľom je urýchlená rekonštrukcia starej cesty.

Ilustračný obrázok k článku Mestu došla trpezlivosť: Vo Vranove sa chystá VEĽKÝ protest za križovatku!
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Na východe Slovenska sa chystá protest za novú križovatku. Mesto Vranov nad Topľou o tom informuje na sociálnej sieti.

Preťaženosť uzla

„Cieľom protestu je poukázať na urýchlenú potrebu komplexnej prestavby križovatky I/18 pozostávajúcu z rekonštrukcie svetelnej križovatky I/18, ktorá bola postavená v roku 2004 s Ulicou duklianskych hrdinov v nadväznosti na križovatku I/18 a I/79, ako aj na nutnosť urýchliť prebiehajúce procesy, ktoré sú potrebné pre jej rekonštrukciu, a to z dôvodu preťaženosti tohto dopravného uzla,“ vysvetľujú z Vranova nad Topľou.

Výsledok sčítania dopravy z roku 2018 v úsekoch ciest, Strážske – Stropkov – Prešov , Trebišov – Strážske, mesto Vranov n/T – Prešov, mesto Vranov n/T – Strážske, mesto Vranov n/T – Trebišov ukázalo, že cez tieto úseky ciest prešlo vtedy prešlo 22 500 vozidiel.

Turbo križovatka

„V tomto období je odhad približne 30-tisíc vozidiel. Tento dopravný uzol nie je v správe mesta Vranov nad Topľou. Keďže ide o cestu I. triedy, jej správu, ako aj rekonštrukciu, zabezpečuje Slovenská správa ciest, čiže štát. Správca – SSC plánuje a už aj vybrala variant rekonštrukcie tohto dopravného uzla, no jej realizácia je iba v štádiu spracovanej štúdie,“ ozrejmujú ďalej mesto.

V nej je naplánovaná výstavba turbo-okružnej križovatky a mimoúrovňovej križovatky na hlavný smer Prešov – Michalovce, v kombinácii s veľkou okružnou križovatkou pod mostom.

Protest mesto organizuje vo štvrtok 27. júla 2023 od 14.00 hod. do 15.00 hod.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM