Správy

Mestský úrad v Prešove čiastočne otvorili: Radnica upresňuje, za akých podmienok

Na základe rozhodnutia vlády SR naďalej platí na celom Slovensku zákaz vychádzania. Na mestský úrad je však za istých okolností možné prísť.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Prešove čiastočne otvorili: Radnica upresňuje, za akých podmienok
Foto: Ľubomír Hudačko

Mestský úrad v Prešove je od pondelka 2. 11. 2020 opäť čiastočne otvorený pre verejnosť. Vstup bude umožnený iba občanom, ktorí sa preukážu negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Mesto Prešov na svojej webstránke.

Výnimky zo zákazu

Na základe rozhodnutia vlády SR naďalej platí na celom Slovensku zákaz vychádzania. „Toto obmedzenie sa však od 2.11.2020 nev­zťahuje na osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonanom od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie Covid-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020,“ uviedol hovorca prešovskej radnice Vladimír Tomek.

Po jednom

Vzhľadom k tomu je Mestský úrad v Prešove od pondelka čiastočne otvorený pre verejnosť. Klientske centrum a matričný úrad na Jarkovej č. 26 budú fungovať podľa Tomeka každý pracovný deň okrem štvrtka, v čase od 8.00 hod. do 14.00 hod.

„Vstupovať do budovy bude možné len po jednej osobe. Podmienkou bude, aby sa každý občan pri vstupe preukázal potvrdením o negatívnom teste a občianskym preukazom. V rovnakom režime bude fungovať aj podateľňa na Hlavnej 73,“ doplnil informácie hovorca. Všetkým obyvateľom sa však dôrazne odporúča, aby prichádzali na úrad iba v nevyhnutných prípadoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM