Správy

Mestský úrad funguje v obmedzenom režime: Na čo apeluje radnica?

Ak bude občan nevyhnutne potrebovať vybaviť záležitosti na úrade, bude to možné iba formou videovrátnika, tak, ako tomu bolo v druhej vlne pandémie.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad funguje v obmedzenom režime: Na čo apeluje radnica?
Zdroj: Mesto Šaľa

Mestský úrad v Bardejove v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu a takzvaným lockdownom funguje od štvrtka v obmedzenom režime.

Ako TASR informoval hovorca mesta Štefan Hij, implementáciou jednotlivých opatrení na úrovni samosprávy, jej orgánov a zariadení v jej pôsobnosti, sa vo štvrtok zaoberal mestský krízový štáb.

Apel radnice

„V prvom rade sa zaoberal otázkou škôl a školských zariadení. V tomto prípade prebiehajú intenzívne rokovania medzi zriaďovateľom, školami a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bardejove o možnom prechode vzdelávania na dištančnú formu. Zariadenia pre seniorov sú už dlhšiu dobu, vzhľadom na pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu, v osobitnom režime. Návštevy klientov sú zakázané, ale podrobné informácie príbuzným poskytnú priamo v danom zariadení,“ uviedol Hij.

Radnica v súvislosti so zákazom vychádzania žiada občanov, aby pri komunikácii so zamestnancami úradu uprednostnili e-mailovú alebo telefonickú formu.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Iba videovrátnik

„Služby pre občanov budú na každom oddelení zabezpečené, ale v záujme dodržiavania nariadených opatrení prechádza úrad na oklieštený spôsob práce. Ak bude občan nevyhnutne potrebovať vybaviť svoje záležitosti priamo na úrade, bude to možné iba formou videovrátnika, tak, ako tomu bolo v druhej vlne pandémie,“ spresnil Hij.

Mestský krízový štáb sa podľa jeho slov takisto venoval testovaniu zamestnancov mesta a jeho rozpočtových a príspevkových organizácií, ako aj obchodných spoločností, od pondelka (29. 11.), v prípade, ak sa nepreukážu platným Covid pasom alebo potvrdením o prekonaní ochorenia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM