Ľubomír Hudačko Správy

Mestskí poslanci budú vyberať hlavného kontrolóra Prešova: Aj toto sú kandidáti na lákavý flek!

O miesto hlavného kontrolóra v meste Prešov má záujem sedem uchádzačov, komisia na vyhodnotenie písomných prihlášok však jedného z nich pre nesplnenie podmienok vyradila. Hlavným kontrolórom by chcel byť aj bývalý kontrolór Alexander Ernst.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci budú vyberať hlavného kontrolóra Prešova: Aj toto sú kandidáti na lákavý flek!
Zdroj: Dnes24.sk

Tomu primátor Pavel Hagyari vo februári listom oznámil, že jeho funkcia zanikla ešte v auguste minulého roka pre to, že sa do 30 dní od nástupu do funkcie nevzdal členstva v radách dvoch materských škôl. O miesto sa však uchádzajú napríklad aj bývalý hlavný kontrolór Prešovského samosprávneho kraja Ján Majda či mestský poslanec Ľudovít Malaga.

Medzi šiestimi uchádzačmi, ktorí splnili podmienky, je aj jedna žena. Uviedla to hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová. Lehota na predkladanie písomných prihlášok uchádzačov o funkciu hlavného kontrolóra mesta bola do pondelka a mestské zastupiteľstvo by nového kontrolóra malo zvoliť 19. mája. O spôsobe voľby rozhodnú poslanci pred hlasovaním.

Bývalý kontrolór mesta Alexander Ernst momentálne čaká na rozhodnutie okresného súdu, na ktorý sa vo februári obrátil po tom, čo mu bol oznámený zánik funkcie. Súd už vydal vo veci predbežné opatrenie a zaviazal mesto platiť Ernstovi do vynesenia rozsudku aspoň časť jeho mzdy, teda 500 eur mesačne. Poslanci zastupiteľstva však medzitým rozhodli o opätovnej voľbe hlavného kontrolóra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM