HD Správy

Mestskí policajti kontrolujú športoviská i reštauračné zariadenia: Našli aj pochybenia

Prešovskí mestskí policajti sa v uplynulých dňoch zamerali na kontrolu športovísk a reštauračných zariadení, ktoré ponúkajú predaj nápojov cez okienko.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti kontrolujú športoviská i reštauračné zariadenia: Našli aj pochybenia
5
Galéria

Prešovskí mestskí policajti sa v uplynulých dňoch zamerali na kontrolu športovísk a reštauračných zariadení, ktoré ponúkajú predaj nápojov cez okienko.

Mali rúško, hoci nemuseli

Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, potvrdilo sa, že športovci sú zväčša disciplinovaní, viacerí zákazníci reštaurácií však zabúdajú na nosenie rúšok.

„Mestská polícia eviduje opakujúce sa oznámenia od ľudí, ktorí nahlasujú porušovanie nariadenia týkajúceho sa povinného nosenia rúšok na verejnosti. Sťažujú sa najmä na bežcov, cyklistov, tenistov či futbalistov, ktorí pri športovaní nenosia rúška,“ uviedol Tomek a pokračoval:

„Mestskí policajti preverili situáciu priamo na cyklochodníkoch a na exteriérových športoviskách na Sídlisku III a na sídlisku Šváby. Potvrdilo sa, že športovci sú disciplinovaní a nosia rúško dokonca aj tam, kde ho mať nemusia,“ uviedol Tomek.

Ako povedal, podľa opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR športovci na vonkajších športoviskách nie sú povinní pri výkone športovej aktivity mať prekryté horné dýchacie cesty.

Kontrola zákazníkov reštauračných zariadení, ktoré ponúkajú predaj nápojov cez okienko, podľa Tomeka dopadla horšie.

Odhalili desiatky prípadov

„Ľudia si zakúpené nápoje berú so sebou na verejné priestranstvá, kde ich následne vypijú. V prípade požívania alkoholických nápojov na verejnosti však ide o priestupok, za ktorý môže byť uložená sankcia,“ vysvetlil Tomek a dodal:

„Mestskí policajti odhalili v uplynulých dňoch desiatky takýchto prípadov, vzhľadom na zmeny súvisiace s postupným uvoľňovaním opatrení ich však riešili iba napomenutím.“

Čo polícia odporúča

Mestská polícia neodporúča ľuďom konzumovať zakúpené nápoje na verejnosti, ale zobrať si ich so sebou domov. Okrem toho občanom vysvetľujú, aby nezabúdali nosiť rúška, ani keď si pri okienku objednajú nealkoholický nápoj, limonádu alebo kávu.

„V kontrolách budú pokračovať a naďalej monitorovať okolie prevádzok, kde sú ponúkané nápoje formou predaja cez okienko. Veríme, že už čoskoro sa tieto porušenia minimalizujú, čomu môže dopomôcť aj otvorenie terás,“ dodal Tomek.

A v obrazoch nájdete aj fotogalériu z lokalít, kde prebiehajú dopravné obmedzenia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: V okolí Prešova potrvajú na cestách obmedzenia
5
Galéria
Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM