Ľubomír Hudačko Samospráva

Mestské informačné centrum v Prešove funguje už druhú sezónu

Jedným z významných krokov v meste Prešov bolo pred časom aj znovuotvorenie Mestského informačného centra na Hlavnej ulici. Po vynovení interiéru sa prevádzka otvorila 1.10.2011 najprv len v prechodnom režime, kde boli návštevníkom poskytované hlavne bezplatné informácie a poradenstvo.

Ilustračný obrázok k článku Mestské informačné centrum v Prešove funguje už druhú sezónu
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Toto leto je to už jeho druhá sezóna, počas ktorej sú obyvateľom, ale najmä návštevníkom nášho mesta poskytované cenné informácie a kvalifikované služby.

Otvorené dvere pre nové nápady

O tom, ako sa dajú bilancovať dva roky prevádzky MIC v Prešove, zhodnotil Peter Dráč, vedúci oddelenia podnikateľskej činnosti, cestovného ruchu a MIC MsÚ v Prešove. „V roku 2012 nás navštívilo 10 124 klientov. Teší nás nárast spokojných návštevníkov, ale aj zväčšujúci sa záujem podnikateľských subjektov či drobných živnostníkov o vzájomnú spoluprácu,“ povedal vedúci oddelenia podnikateľskej činnosti, cestovného ruchu a MIC. Ako dodal, zároveň ostáva priestor aj novým nápadom, ktoré pomôžu skvalitniť tieto poskytované služby.

V MIC kúpite mapy aj vstupenky

„Niet turizmu bez dobrej reklamy,“ reagoval primátor Pavel Hagyari. „Práve na to vzniklo informačné centrum a postupne tu chceme vytvoriť aj regionálne centrum so širšou pôsobnosťou, pretože neexistuje Prešov bez regiónu a región bez Prešova,“ dodal P. Hagyari.

Zakúpiť si môže aj vstupenky na koncerty a podujatia na Slovensku, či publikácie o Prešove, historických pamiatkach Prešova a o regióne. Nechýba ani predaj domácich a zahraničných knižných sprievodcov, aktuálnych, ale aj historických pohľadníc mesta Prešov. Ručne maľované obrazy, ale aj fotografie mesta na plátne nie sú pri kúpe výnimkou.

Novinkou medzi upomienkovými predmetmi sú aj obrazy vyhotovené metódou soľnobanskej paličkovanej čipky, produkty s tematikou Dubníckych opálových baní, či suveníry s koňmi, teda so symbolom Prešovčanov – „koňarov“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM