záruba martin Rôzne

Mesto začalo rokovania s občianskym združením o vybudovaní skateparku

TASR) - Mesto Prešov začalo rokovať s Občianskym združením Riders4Riders (R4R) o možnostiach vybudovania skate-parku na pozemkoch vo vlastníctve samosprávy. Hovorkyňa MsÚ Iveta Adamová TASR informovala, že v priebehu tohto týždňa sa uskutočnil aj výj

Skateboardisti si dočasne zriadili plochu s prenosnými prekážkami pri kúpalisku na Sídlisku III, kde sa nachádza aj unikátna drevená minirampa, ktorú si svojpomocne postavili vďaka prostriedkom z grantových programov.
Zriadenie profesionálneho areálu iniciovalo R4R už v roku 2007. Podľa jeho zástupcu Michala Chovana majú prešovskí priaznivci skateboardingu záujem o vybudovanie plochy s vybetónovanými terénnymi úpravami, pričom náklady na jeho výstavbu sa odhadujú približne na 330.000 eur. Takýto profesionálny skate-park by podľa Chovana mohol slúžiť nielen im, ale aj in-line korčuliarom či bikerom.
„Je potrebné vytvoriť mladým podmienky na voľnočasové aktivity. Pokiaľ by sme išli do veľkého projektu, o čo máme záujem, mesto by muselo nájsť pozemok, ktorý by sme vedeli dať do dlhodobého prenájmu, v časovom horizonte aspoň 15 rokov,“ povedal Hagyari. Záujem o takýto prenájom potvrdil aj Chovan, nakoľko ide o jednu z dôležitých podmienok na to, aby sa mohli uchádzať získanie dotácií z fondov.
V tejto súvislosti sa uvažuje o niekoľkých alternatívach. Jednou z nich je dočasný prenájom spevnenej plochy na umiestnenie prenosných prekážok, pričom do úvahy prichádza plocha dolnej časti areálu amfiteátra, prípadne časť parkoviska pri Mestskej hale na ulici Jána Pavla II. Súbežne by sa začalo pracovať aj na projekte výstavby veľkého skate-parku. O vybudovaní profesionálneho skate-parku budú obe strany ďalej rokovať a v prípade, že sa podarí nájsť vhodnú lokalitu, predložia návrh o prenájme na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM