Ľubomír Hudačko Správy

Mesto začalo búrať bytovku Pod Hrádkom: Na mieste vznikne parkovisko!

Mesto Prešov začalo v tomto týždni so sanáciou prvej bytovky v lokalite Pod Hrádkom v časti Solivar. V bytovke bývali doteraz Rómovia a neprispôsobiví občania. V tomto roku odtiaľ vysťahovali sedem rodín, časť z nich tam bývala neoprávnene, takže nemala nárok na náhradné bývanie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto začalo búrať bytovku Pod Hrádkom: Na mieste vznikne parkovisko!
Zdroj: Webnoviny.sk

V budúcnosti tu má vyrásť parkovisko k rozšírenému cintorínu.

„Búranie bytovky pod Hrádkom je súčasťou projektu nového cintorína, ale aj riešenia otázky neplatičov, ide o bytovku, kde sú už poškodené základy a statika. Sťahovali sme odtiaľ neplatičov, ktorí sa tam nasťahovali neoprávnene, ale aj rodiny, ktoré si z časti plnili svoje povinnosti. Tí dostali náhradné bývanie, kde platia nájomné,“ povedal primátor Pavel Hagyari. Ako zdôraznil,

Hagyari tiež viedol, že sanácia tejto bytovky stojí mesto 30 000 eur a v priebehu budúceho roka by mali byť vysťahované ďalšie dve bytovky a mesto by ich rovnako chcelo aj zbúrať. Na tomto mieste by podľa projektu malo stáť veľké parkovisko, ktoré bude patriť k novému cintorínu na Šváboch.

Časť, ktorá platila mestu nájomné, prípadne mala dohodnutý aspoň splátkový kalendár, dostala náhradné bývanie väčšinou v lokalite Stará Tehelňa. Pôvodne v prvej bytovke, kde už momentálne prebiehajú búracie práce, bývalo 12 rodín. Päť z nich vysťahovalo mesto ešte v minulom roku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM