Správy

Mesto vrazí do opráv ciest, chodníkov a parkovísk 3 milióny eur: Chce to v tomto roku

Radnica ich bude splácať spoločnosti, ktorá vzíde ako víťaz z verejného obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vrazí do opráv ciest, chodníkov a parkovísk 3 milióny eur: Chce to v tomto roku
Zdroj: Mesto Prešov

Do opráv ciest, chodníkov a parkovísk plánuje mesto Prešov v najbližších troch rokoch investovať takmer 5,5 milióna eur. V tomto roku to majú byť rekonštrukčné práce za takmer tri milióny eur. Radnica ich bude splácať spoločnosti, ktorá vzíde ako víťaz z verejného obstarávania. Na stredajšom (6. 4.) rokovaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Koncom roka 2021 poslanci schválili materiál týkajúci sa monitoringu a plánu opráv komunikácií v meste Prešov. Zároveň mali požiadavku, aby sme približne 100-tisíc eur na jedného poslanca dali do investícií a opráv miestnych komunikácií. Čiastočne sme tieto veci riešili v pláne investičnej výstavby, ale na ďalšie komunikácie, ktoré je potrebné opraviť, takýto balík v rozpočte mesta nebol,“ uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Pravidelné splátky

Preto podľa jej slov prišli s návrhom urobiť financovanie na splátky, aby cesty mohli opraviť. Ako povedala, prostriedky na opravu pôjdu z mestského rozpočtu.

Prvá etapa projektu stavebných prác v predpokladanej výške do troch miliónov eur má byť financovaná v pravidelných mesačných splátkach počas piatich rokov. Je možné uhradiť i mimoriadnu splátku. Verejný obstarávateľ má možnosť, no nie povinnosť opakované plnenie využiť.

„Z hľadiska zákona o verejnom obstarávaní sa po dôkladnej analýze javí ako najvýhodnejšie riešenie pristúpiť k zadaniu zákazky na stavebné práce s opakovaným plnením,“ uvádza sa v návrhu, ktorý schválili poslanci.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM