Správy

Mesto stráca trpezlivosť s ľuďmi na ulici Kúty: TOTO už nebudeme tolerovať!

Prešovská radnica pripravuje rekonštrukciu, ktorá má pomôcť v jednej z problematických lokalít. Zároveň vyzýva obyvateľov k spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Mesto stráca trpezlivosť s ľuďmi na ulici Kúty: TOTO už nebudeme tolerovať!
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov pripravuje rekonštrukciu a odvodnenie cestnej komunikácie na ulici Kúty. Aktuálne prebieha proces vysporiadania pozemkov. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Nemá kam odtekať

Problém však je, že na cestnej komunikácii na ulici Kúty nie je vybudovaná zrážková kanalizácia a dažďová voda preto nemá kam odtekať.

V minulosti odtekala zrážková voda do rieky Sekčov cez záhrady.

„Tie však v súčasnosti nahradili stavby, ktoré tomu zabraňujú. Postupné zahusťovanie územia v tejto lokalite spôsobuje, že po intenzívnejšom daždi, voda zostáva na ceste,“ zdôrazňuje hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek nepríjemnú skutočnosť.

Nebudú to tolerovať

Mesto sa preto na miestnych obyvateľov obracia s výzvou. „Aby v čo najkratšom čase zjednali nápravu tí, ktorí odvádzajú dažďovú vodu priamo na cestnú komunikáciu. Po ukončení rekonštrukcie budú musieť zrážkové vody zadržiavať na svojich pozemkoch a vypúšťanie vody na cestu nebudeme tolerovať,“ vysvetlil hovorca.

Mesto pripravuje rekonštrukciu cesty, pri ktorej sa počíta aj s odvodnením vozovky.

Od 2 po 21

V časti kde bude uložená dažďová kanalizácia sa budú meniť aj podkladové vrstvy vozovky. Zrekonštruovaná komunikácia bude vyvýšená cestným obrubníkom.

„Výnimkou budú vjazdy do dvorov, pri ktorých bude cestný obrubník zapustený,“ upresnil Tomek s tým, že celková dĺžka rekonštruovaného úseku na ulici Kúty je 480 metrov v úseku od popisného čísla 2 až po číslo 21.

Realizácia je plánovaná na rok 2021.

„Vzhľadom na to, že niektoré časti pripravovanej stavby sa nachádzajú na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve Mesta Prešov, konečný termín bude závisieť aj od vysporiadania týchto pozemkov a následného vydania stavebného povolenia,“ dodal na záver Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM