Správy

Mesto stojí testovanie balík: Neviem, čo sa ním sleduje, tvrdí primátorka + VIDEO

Počas prvého kola testovania nastali podľa slov primátorky Andrey Turčanovej aj nedorozumienia. Napríklad zdravotníci ostali hladní.

Zdroj: Dnes24.sk

Počas prvého kola testovania bol podľa slov primátorky Andrey Turčanovej problém s komunikáciou, z čoho vznikali nedorozumenia. Išlo napríklad o zabezpečenie odberných miest zdravotníkmi.

Ostali hladní

„Teraz sme to mali 100-percentne zabezpečené už od rána, hneď ako sa otvárali odberné miesta. Taktiež boli vtedy nedorozumenia ohľadom zabezpečenia stravy pre zdravotníkov, ktorú malo zabezpečiť vojsko. Nakoniec zdravotníci nám ostali hladní. Nenechali sme to na náhodu a zabezpečili teplú stravu a bagety pre všetkých členov odberných tímov,“ vysvetlila Turčanová s tým, že jedno kolo testovania stojí radnicu približne 50-tisíc eur.

Náklady 100-tisíc

„Nie som práve ten správny typ, aby to chválil. Neviem, čo sa sleduje týmto testovaním. Vnímam to, že nám vychádzajú lepšie čísla ako minulý víkend. Pre mesto je to náklad zhruba 100-tisíc eur za dve testovania. Takže budem rada, kým prídeme k ďalšiemu testovaniu, aby boli samosprávam uhradené náklady a naozaj rada by som videla jeho zmysel,“ dodala na margo ďalšieho možného kola testovania Turčanová.

Vo fotogalérii si pozrite aj zábery z druhého dňa druhého kola celoplošného testovania v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Druhý deň druhého kola testovania v Prešove
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM