Správy

Mesto rozhodlo: Môžu sa majitelia prevádzok v Prešove spoľahnúť na odpustenie poplatkov?

Prešovská radnica však pripomína, že žiadatelia o umiestnenie exteriérových sedení musia mať voči mestu Prešov vyrovnané všetky pohľadávky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozhodlo: Môžu sa majitelia prevádzok v Prešove spoľahnúť na odpustenie poplatkov?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás. Mesto Prešov odpustí podnikateľom poplatky za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

„Všetkých majiteľov a prevádzkovateľov kaviarní či reštaurácií chcem ubezpečiť, že mesto Prešov k nim bude ústretové aj v tomto roku. Už teraz môžu počítať s tým, že im opäť odpustíme všetky poplatky za umiestnenie terás,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Už 30 dní pred

Žiadosť o povolenie umiestnenia sezónneho letného exteriérového sedenia a terasy pre poskytovanie služieb občanom a návštevníkom mesta Prešov pre letnú sezónu 2022 musí byť podaná minimálne 30 dní pred požadovaným termínom užívania verejného priestranstva.

Je možné ju podať prostredníctvom Kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici v Prešove, respektíve elektronicky. Formulár žiadosti, ako aj potrebné informácie sú zverejnené na webstránke mesta. Žiadatelia o umiestnenie exteriérových sedení musia mať voči mestu Prešov vyrovnané všetky pohľadávky.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM