Ľubomír Hudačko Správy

Mesto rozdelí 171 900 eur na podporu športu: Niektorých žiadateľov museli vyradiť

Sumu 171 900 eur z mestského rozpočtu rozdelia poslanci prešovského zastupiteľstva medzi 58 žiadateľov z radov miestnych športových klubov. Návrh už poslanci zobrali na vedomie na rokovaní mestskej rady, avšak konečné slovo bude mať mestské zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozdelí 171 900 eur na podporu športu: Niektorých žiadateľov museli vyradiť
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Anna Polačková, najviac finančných prostriedkov bude rozdelených na podporu činnosti športových klubov s nosnými športmi ako napríklad futbal, hokej a hádzaná.

V tejto kategórii sa sedem žiadateľov podelí o sumu 94 545 eur. Viac ako 60 000 eur dostanú na činnosť športové kluby, ktoré prevádzkujú iné ako nosné športy. V tejto oblasti o financie požiadalo 24 klubov. Na športové podujatia detí a mládeže poputuje viac ako 12 000 eur a na iné podujatie viac ako 5100 eur. Spolu je v týchto kategóriách 27 žiadateľov.

Celkovo sa o finančné prostriedky uchádzalo 63 žiadateľov, päť z nich však bolo vyradených pre nesplnenie podmienok. Posudzovanie žiadostí sa uskutočnilo v súlade s kritériami uvedenými vo všeobecne záväznom nariadení mesta o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Prešov. Návrhom prerozdelenia dotácií na podporu športu v roku 2014 sa zaoberala aj komisia školstva a telesnej kultúry pri prešovskom mestskom zastupiteľstve.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM