Samospráva

Mesto Prešov hľadá hlavného architekta a novej pozícii prikladá veľkú váhu: Aký plat ponúka?

Prešovský primátor natočil video v súvislosti s hľadaním hlavného architekta mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Prešov hľadá hlavného architekta a novej pozícii prikladá veľkú váhu: Aký plat ponúka?
Zdroj: Facebook.com/Fero Oľha - primátor mesta Prešov

Ešte v júli zverejnil prešovský magistrát pracovnú ponuku na obsadenie pozície vedúci odboru hlavného architekta, ktorý zároveň bude vykonávať funkciu hlavného architekta mesta.

Primátor mesta František Oľha teraz v tejto súvislosti zverejnil na svojej facebookovej stránke video, aby tak podporil nájdenie tej správnej osoby na túto pozíciu. Žiada dokonca aj ostatných, aby informácie šírili ďalej.

Úplne nová vízia

„Všetci vnímame, ako verejné priestory ovplyvňujú kvalitu života v meste. Preto som po rokoch opäť zriadil útvar hlavného architekta a hľadáme osobu, ktorá nám pomôže vytvoriť úplne novú a kvalitnú urbanistickú a architektonickú víziu nášho mesta,“ uviedol Oľha vo videu s tým, že zároveň hľadajú človeka, ktorý pripraví úplne nový územný plán.

„Úlohou hlavného architekta je tiež pretvoriť verejné priestory tak, aby ich mohli aktívne využívať dnešné aj budúce generácie Prešovčanov,“ poznamenal prešovský primátor.

Aký plat mesto ponúka?

Podľa zverejnenej ponuky funkcia hlavného architekta je v organizačnej štruktúre Mestského úradu v Prešove priamo podriadená primátorovi, preto sa očakáva, že bude s primátorom úzko spolupracovať ako partner a poskytovať mu odborné poradenstvo v oblasti územnoplánovacej, urbanistiky a architektúry.

„Predpokladaná základná mzda podľa platného Poriadku odmeňovania zamestnancov mesta Prešov je v rozpätí od minimálne 1 600 eur do maximálne 3 039,50 eur,“ uvádza sa v ponuke s tým, že výsledná mzda bude predmetom osobného rozhovoru a bude sa odvíjať od skúseností a odborných znalostí uchádzača.

Prihlásiť sa do výberového konania je možné do 21. augusta.

Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM