Webnoviny - Rôzne

Mesto chce vytvoriť slovenský rekord v pripojení k Wi-Fi

Mesto Prešov spúšťa v piatok 3. júna v spolupráci s poskytovateľom internetového pripojenia Slovanetom novú Wi-Fi zónu v centre mesta, kde sa môžu ľudia so svojimi mobilnými zariadeniami bezplatne pripojiť k internetu.

Ilustračné foto SITA/Viktor Zamborský (WEBNOVINY) – Pri tejto príležitosti mesto pozýva všetkých Prešovčanov aj návštevníkov šarišskej metropoly, aby sa zúčastnili pokusu o vytvorenie slovenského rekordu v počte pripojení za jeden deň.

„Chceme, aby bol Prešov vnímaný ako moderné európske mesto, čo sa pokúsime podporiť vytvorením moderného rekordu. Preto nás poteší, keď sa na ňom bude podieľať čo najviac Prešovčanov,“ uviedol primátor Pavel Hagyari. Do rekordu sa počíta počet pripojených zariadení do Wi-Fi zóny v priebehu jedného dňa. Wi-Fi hotspoty pokrývajú zónu siahajúcu v centre mesta približne od parčíka pri Trojici, cez priestranstvo pred Mestským úradom, hlavným mestským parkom, až po najbližšiu autobusovú zastávku.

„Pokus o vytvorenie rekordu sa začína v piatok 3. júna o 10:00 otvorením novej Wi-Fi zóny,“ spresnila marketingová riaditeľka Slovanetu Andrea Lašová. Každý, kto prispeje k dosiahnutiu rekordu, sa môže tešiť na malý darček. „Odmenu za zapojenie sa do vytvorenia rekordu dostane každý, kto ukáže úvodnú internetovú stránku free Wi-Fi zóny na svojom notebooku, tablete či telefóne pracovníkom obsluhujúceho personálu na určených letných terasách. Následne bude Wi-Fi zóna uvedená do rutinnej prevádzky."

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM