Michala Halásová Samospráva

Mesto bude opäť čistejšie. Jarné upratovanie v plnom prúde

V meste počas tohto týždňa pribudli ďalší nezamestnaní. Čistia jednotlivé ulice a najmä verejnú zeleň od odpadkov. Jarné upratovanie tak prešlo do ďalšej fázy.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude opäť čistejšie. Jarné upratovanie v plnom prúde
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem upratovania, ktoré vykonávajú spoločnosti Záhrada Real a Správa a zimná údržba prešovských ciest na cestách a chodníkoch sú už v meste rozmiestnené aj veľkoobjemové kontajnery na odpad.

Mesto ako pracovnú silu využilo nezamestnaných. „Týchto pracovníkov na malých obecných službách je momentálne 93 z toho sú 4 koordinátori. Každý koordinátor má rozdelenú svoju časť mesta, aj svoj tím ľudí. Prvý z nich dozerá na upratovanie na Sídlisku II a III, ďalší má na starosti centrum mesta, Sabinovskú a priľahlé ulice, tretí koordinátor zastrešuje Starú Tehelňu až po Karmen na Sekčove a zvyšok Sekčova, cez Šváby a Solivar upratuje skupina posledného koordinátora“ upresnila hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová. Každý pracovník si počas dňa odpracuje 4 hodiny, no v terénne sú pracovníci v dvoch zmenách denne od 7:00 do 15:00.

Jarné upratovanie mesta od odpadkov by chceli mať ukončené do konca apríla. Následne budú vykonávať aj ďalšie upratovanie či iné aktivity. V júni by sa počet týchto pracovníkov mohol aj zvýšiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM