Ľubomír Hudačko Správy

Menovanie šéfa predstavenstva Techických služieb: Porušil primátor zákon?

Primátor mesta Prešov Pavel Hagyari údajne porušil zákon, keď určil za predsedu predstavenstva mestskej firmy Technické služby mesta Prešov poslanca zastupiteľstva Petra Kleina. Tvrdí to mestský poslanec Richard Drutarovský na základe upozornenia okresného prokurátora.

Ilustračný obrázok k článku Menovanie šéfa predstavenstva Techických služieb: Porušil primátor zákon?
Zdroj: Dnes24.sk

V tom podľa Drutarovského stojí, že primátor mesta Prešov konal nezákonne na valnom zhromaždení TSMP v septembri v roku 2012, keď rozhodol o určení za predsedu predstavenstva mestskej firmy Technické služby mesta Prešov poslanca zastupiteľstva Petra Kleina.

Hagyari však oponuje, že predseda predstavenstva bol vymenovaný na základe návrhu členov predstavenstva, ktoré určilo za predsedu jedného z jeho členov – Petra Kleina, čo nebolo v rozpore so stanovami spoločnosti ani s obchodným zákonníkom. „Menovanie predsedu predstavenstva sa uskutočnilo v súlade so všetkými stanovami, čoho potvrdením je aj akceptácia predsedu TSMP súdom. Súd by nepodpísal príslušné dokumenty, ak by neboli v súlade so zákonom,“ reaguje Hagyari.

Drutarovský tvrdí, že samotné valné zhromaždenie sa konalo na základe uznesenia Mestského zastupiteľstva v Prešove, kde sa však meno Petra Kleina vôbec nespomína a preto primátor ani predstavenstvo nemalo právo bez súhlasu zastupiteľstva menovať alebo odvolávať zástupcov mesta do alebo z orgánov mestských spoločností. Primátor Hagyari už dal k problému vypracovať podrobnú právnu analýzu, dovtedy sa už k sporu nechce vyjadrovať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM