Ľubomír Hudačko Rôzne

Maturitné tablá á la Prešov: Sledujte, aké diela sa objavili v centre mesta, FOTO

Pútajú pozornosť okoloidúcich. V Prešove sa už objavili tablá maturantov. Prinášame vám v obrazoch, čo sa dá vidieť v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá á la Prešov: Sledujte, aké diela sa objavili v centre mesta, FOTO
54
Galéria

Ak ste sa prešli v priebehu ostatných dní centrom nášho mesta, určite vám neuniklo, že výklady obchodov či reštaurácii opäť po roku zaplnili maturitné tablá. Študenti ani tentoraz nešetrili svojou kreativitou a tak mnohí okoloidúci môžu obdivovať ich diela.

Pútajú pozornosť

My sme sa vybrali do ulíc a v centre Prešova sa nám podarilo nájsť 54 výtvorov študentov stredných škôl. Náš „prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli. Maturitné tablá však zaujali pozornosť aj nejedného okoloidúceho.

„Každý rok sa rada zastavím pri výkladoch a zaspomínam si na svoje študentské časy. Dnešné tablá majú niekedy už ozaj vysokú úroveň, niektoré stavia na klasiku. Sú však v každom prípade vždy zaujímavé,“ povedala nám Prešovčanka Margita.

Končiaci stredoškoláci pred pár dňami pochodovali ulicami Prešova a mnohí okoloidúci už vo výkladoch pozerajú ich maturitné tablá. „Opäť je to spestrenie pre okoloidúcich, ktorí na nich väčšinou nájdu svojich známych. Ja osobne mám rád kreatívne nápady a tento rok som také určite našiel. Väčšinou sú vydarené,“ povedal Pavol.

Je sa veru na čo pozerať: Takéto tablá sa dajú vidieť v centre nášho mesta
54
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM