Krimi

Matka dvoch obvinených mužov po výbuchu plynu: Budeme bojovať, aby vyšli z väzby

Traja obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia v súvislosti s výbuchom plynu v jednom z prešovských bytových domov ostávajú vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Matka dvoch obvinených mužov po výbuchu plynu: Budeme bojovať, aby vyšli z väzby
7
Galéria
Zdroj: TASR

Senát Krajského súdu v Prešove na pondelkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť troch obvinených a rovnako sťažnosť okresného prokurátora proti rozhodnutiu Okresného súdu v Prešove z 9. decembra.

Rozhodnutie je právoplatné

„Senát sa stotožnil so záverom sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu v Prešove, že v danom prípade existujú skutočnosti odôvodňujúce obavu, že by obvinení mohli ovplyvňovať svedkov, znalcov, prípadne spoluobvinených, alebo inak mariť skutočnosti závažné pre trestné stíhanie,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

Ako ďalej povedala, senát sa nestotožnil s návrhom prokurátora na vzatie obvinených do takzvanej útekovej väzby, to znamená, že by obvinení mohli ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhli trestnému stíhaniu alebo trestu.

„Rozhodnutie Okresného súdu v Prešove, v spojení s rozhodnutím Krajského súdu v Prešove, ktorým boli traja obvinení z prečinu všeobecného ohrozenia zhodne vzatí do takzvanej kolúznej väzby v prípravnom štádiu trestného konania, je dnešným dňom právoplatné,“ skonštatovala Petrufová.

Foto: Ľubomír Hudačko

„Je potrebné rešpektovať rozhodnutie súdu a v najbližšom období znova podať žiadosť o prepustenie z väzby. Nikdy nekomentujem rozhodnutia súdu. Podľa mňa ale vznesenie obvinenia voči trom obvineným bolo absolútne predčasné,“ doplnil ich obhajca Vladimír Bajtoš.

Nemali volať políciu

„Budeme bojovať za chlapcov, aby vyšli z väzby. Hneď po tom, ako sa to stalo, dali vedieť stavbyvedúcemu, ktorý im povedal, že nemajú volať políciu. Napriek tomu syn volal majiteľovi a volal takisto polícii, takže neurobil žiadnu chybu.“

„Takisto dodnes nie sú zistené príčiny, prečo a ako sa plyn dostal do domu. To znamená, že nemajú žiadne dôvody na to, aby nechali mojich chlapcov vo väzbe,“ povedala po rozhodnutí súdu matka dvoch obvinených Vlastimila Tchurová.

Zábery spred budovy Krajského súdu v Prešove z pondelka 30. decembra si pozrite v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove sa rozhodovalo o väzbe troch živnostníkov po výbuchu plynu
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM