Ľubomír Hudačko Rôzne

Máme ZLATÝCH cukrárov a kuchárov: Mladí východniari zabodovali a ovládli Gastro Junior CUP

Ich súťažné jedlo bolo prehliadkou remeselnej zručnosti, kreativity a presnosti.

Ilustračný obrázok k článku Máme ZLATÝCH cukrárov a kuchárov: Mladí východniari zabodovali a ovládli Gastro Junior CUP
Zdroj: Facebook.com/Prešovský samosprávny kraj

Dvaja talentovaní mladí kuchári zo župnej SOŠ hotelová, Horný Smokovec 17026 získali zlato v krajskom semifinále SKILLS Slovakia – Gastro Junior CUP odbor kuchár.

Tomáš Pjura a Jozef Babuša si si vybojovali postup do celoslovenského finále.

„Ich súťažné jedlo, pripravené podľa náročnej receptúry – Jahňací chrbát v bravčovej sieťke s variáciami z cukety, demi-glace, tartaletkou s údeným tofu a ďalšími technikami – bolo prehliadkou remeselnej zručnosti, kreativity a presnosti,“ ozrejmili dobrú správu z Prešovského samosprávneho kraja.

Žiačky rovnakej školy Linda Šuranová a Mária Kašická ovládli Skills Gastro Junior CUP v odbore cukrár, v ktorej rovnako brali zlato s počtom 95,5 bodu.

Tam pripravili doslova rozprávku na tanieri. A to dezert Fairytale v zložení:

  • čučoriedkový mousse
  • vklad z compote s medovinou
  • čerstvé macerované čučoriedky
  • velúrový efekt
  • čokoládovo-tonková zmrzlina
  • čučoriedkový gél
  • kakaové crumble
  • omáčka z medoviny a timutské korenia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM