Máme ZLATÝCH cukrárov a kuchárov: Mladí východniari zabodovali a ovládli Gastro Junior CUP
Ich súťažné jedlo bolo prehliadkou remeselnej zručnosti, kreativity a presnosti.
Dvaja talentovaní mladí kuchári zo župnej SOŠ hotelová, Horný Smokovec 17026 získali zlato v krajskom semifinále SKILLS Slovakia – Gastro Junior CUP odbor kuchár.
Tomáš Pjura a Jozef Babuša si si vybojovali postup do celoslovenského finále.
„Ich súťažné jedlo, pripravené podľa náročnej receptúry – Jahňací chrbát v bravčovej sieťke s variáciami z cukety, demi-glace, tartaletkou s údeným tofu a ďalšími technikami – bolo prehliadkou remeselnej zručnosti, kreativity a presnosti,“ ozrejmili dobrú správu z Prešovského samosprávneho kraja.
Séria výhier Tatrana pokračuje: Natiahli ju už na 13 duelov, tentoraz dali takmer 50 gólov
Tréner Prešova o zápase so Skalicou: Bez divákov by sme to nedali, patrí im veľká vďaka
Žiačky rovnakej školy Linda Šuranová a Mária Kašická ovládli Skills Gastro Junior CUP v odbore cukrár, v ktorej rovnako brali zlato s počtom 95,5 bodu.
Tam pripravili doslova rozprávku na tanieri. A to dezert Fairytale v zložení:
- čučoriedkový mousse
- vklad z compote s medovinou
- čerstvé macerované čučoriedky
- velúrový efekt
- čokoládovo-tonková zmrzlina
- čučoriedkový gél
- kakaové crumble
- omáčka z medoviny a timutské korenia