Ľubomír Hudačko Futbal

Máme zlato i striebro: Tatran obhájil na Fragarii minuloročné pozície

Fragaria Cup pre našich mladíkov dopadol úspešne. Počas predchádzajúceho týždňa bojovali na medzinárodnom futbalovom turnaji o vzácne kovy. Podobne ako pred rokom aj tentoraz si odniesli domov zlato i striebro tím U15, resp. hráči U12.

Ilustračný obrázok k článku Máme zlato i striebro: Tatran obhájil na Fragarii minuloročné pozície
Zdroj: Dnes24.sk

V konkurencii 240 tímov zo 17-tich krajín sa predstavilo aj osem tímov 1. FC Tatran Prešov.

Najťažšie je obhájiť, naši chlapci to zvládli

Zverencom Rastislava Mäsiarika v najstaršej vekovej kategórii sa podarilo obhájiť zlato z minulého ročníka. Prispela k tomu pohoda, ktorú si vypracovali suverénnymi víťazstvami v základnej skupine. Súperov rozbili výsledkami i 7:0 či 14:0. Len celok rumunského CSMS Iasi im zobral dva body po remíze 1:1. V ďalších troch vyraďovacích stretnutiach však dali mladé prešovské nádeje svojim súperom po štyri góly a postupne tak v štvrťfinále zdolali poľskú UKS Rona 03 Elk 4:1, v semifinále ukrajinskú Zirku Kyjev I. 4:0 a rovnakým výsledkom sa skončilo aj finále proti tímu z Malého Šariša. Vďaka víťazstvu a dobrej hre sa naši hráči presadili aj v individuálnych štatistikách – najlepším strelcom sa stal Ľubomír Tupta a najlepším hráčom turnaja Adam Stracenský.

Cena útechy bola pozícia najlepšieho strelca

Blízko k zlatu boli aj hráči U12. Napokon však siahli „len“ po druhom najcennejšom kove, hoci v skupine sa im takisto darilo nad očakávania. Celkom 21 bodov znamenalo taktiež suverénne vedenie a vo štvrťfinále zničili i ukrajinský Kirovograd pomerom 9:1. Keď sa v semifinále postavil do cesty bieloruský Minsk, ešte netušil s kým má dočinenia. Výsledok rozdielom triedy 3:0 znamenal jasný postup do finále. Tam však mladíci museli po tesnej prehre 1:2 skloniť hlavy, nad sily im bol maďarský tím Pécsi MFC-Matias. Cenou útechy tak bol aspoň najlepší strelec v tejto kategórii. Stal sa ním nás Ján Bernát.

V ďalších kategóriách nepomohlo ani šesť víťazstiev

Ako ďalej uviedla oficiálna webová stránka Tatrana Prešov, okrem dvoch medailistov sa do vyraďovacích bojov dostali aj tímy U11, U13 a U9. Najmä U11-ka po úvodnej prehre v skupinovej fáze, no šiestich ďalších víťazstvách pomýšľala na medailové boje, hneď v úvodnom osemfinále ale prekvapujúco prehrala s košickým KAC Jednota 0:2 a púť turnajom sa pre ňu skončila. Prvú prekážku vo vyraďovacej fáze po šiestich víťazstvách a jednej remíze v skupine nepreskočili ani hráči U13-ky, ktorých vo štvrťfinále zastavil ukrajinský FC Arsenal Kyjev I. po víťazstve 2:0. Tím U9 neuspel v osemfinále, keď nešťastne prehral s estónskym Everestom Tallinn na strely zo značky pokutového kopu (2:3), keď predtým sa stretnutie v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne 1:1.

Tímom v kategóriách U8 a U10 sa veľmi nedarilo a svoje účinkovanie skončili v základných skupinách, podobne ako druhý tím 1. FC Tatran v kategórii U15. V kategórii U14 sme na turnaji zastúpenie nemali.

Foto: Viktor Zamborský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM