Ľubomír Hudačko Kultúra

Máme pre vás tip na večer v Prešove: Pôsobivé umenie predstavia Peter Aristone a Komajota!

Mladý talentovaný slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone, ktorý so skladbami zo svojho debutového albumu 19 Days in Tetbury úspešne boduje v slovenských, českých a mnohých ďalších zahraničných rádiách sa spojil so skupinou Komajota a spoločne vyrazia na slovenské klubové turné.

Ilustračný obrázok k článku Máme pre vás tip na večer v Prešove: Pôsobivé umenie predstavia Peter Aristone a Komajota!
Zdroj: Dnes24.sk

Peter Aristone produkuje, robí sound engineering a popritom sa intenzívne venuje tvorbe nového materiálu na svoj druhý album.

Pripravené aj prekvapenie

Nové piesne vznikajú na troch miestach – v Londýne, vo Švédsku a v Prahe. Produkciu a umelecké nasmerovanie má pod kontrolou Sasha Skarbek – uznávaný anglický skladateľ, ktorý pracoval s Jamesom Bluntom, s Adele či kapelou Train. Práca na nových pesničkách s ním práve začína. Spolupracuje aj so svojím kolegom Michalom Klocom, s ktorým zložil aj momentálne najuspešnejší singel Sunlight z albumu 19 days in Tetbury.

“Keď nepočítam ostatných spoluautorov s ktorými pracujem, tak len s Michalom máme teraz minimálne 15 nových pesničiek a ďalšie stále vznikajú. Do programu na turné sa chystáme zaradiť aj 3 čerstvo dokončené skladby, ktoré sa možno objavia na novom albume. Dáme si aj 2 covery a jedno prekvapenie, ktoré zatiaľ neprezradím! Nechajte sa prekvapiť. Samozrejme, zahráme celý album 19 days in Tetbury," objasňuje Peter Aristone a k spojeniu s Komajotou na turné dodáva:

Ku každej skladbe robí Komajota klip

„Komajotu poznám uz od ich začiatkov a veľmi ma zaujali. Áno, som ich veľký fanúšik. Komajota vždy znela inak ako všetko ostatné, čo sa na Slovensku produkovalo a vniesli taký svieži vietor do hudby. Myslím si, že sa k sebe hudobne hodíme a že oslovujeme podobnú skupinu ľudí. Preto je to skvelý nápad spojiť sa a zahrať si spolu na turné,“ dodal.

Skupina Komajota nedávno predstavila ďalší singel, o novom album zatiaľ neuvažuje. Chce sa sústrediť na jednotlivé pesničky, venovať im dostatočnú pozornosť pri skladaní a nahrávaní. A každej dodať aj adekvátnu obrazovú podobu. Momentálne majú hotový ďalší klip Everybody Dies Alone.

“Je nám sympatické, že Peter nahral dobre znejúci anglický album, ktorý má naozaj svetový zvuk, vypočuli sme si ho v štúdiu Umpax. Je zjavné, že do neho vložili veľa energie a podarila sa im pekná nahrávka. Viem si predstaviť, že si niečo spolu na koncerte aj zahráme. Na turné pripravíme hodinový set. Základ budú tvoriť naše single, ktoré sme priebežne vydávali aj s videoklipmi za posledné dva roky a doplníme ich pesničkami z našich troch albumov. Vystúpime v koncertnej päťčlennej zostave s perkusionistom Mirom Szirmaiom a druhým klávesákom Bohušom Hajduchom, ktorého sme si pozičali od kapely Papyllon," povedal bubeník Komajoty Stano Čorej. Koncert začína v Drinkin od 20.00 na Okružnej už tento štvrtok.

Zdroj: Rado Mešša, foto: Peter Janus

Peter Aristone & Komajota spoločne v Prešove!
2
Galéria
Komajota & Peter Aristone sa spojili, hrajú v Prešove: Máte tip na večer!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM