Správy

Mama prešovského školáka zostala v šoku: Syna jej priviedli v PUTÁCH, za všetko môže droga

Pani Miriam zaskočil nepríjemný telefonát z prešovskej základnej školy, ktorú jej syn navštevuje. Chlapec je žiakom ôsmeho ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Mama prešovského školáka zostala v šoku: Syna jej priviedli v PUTÁCH, za všetko môže droga
Zdroj: Dnes24.sk

Legálna droga HHC/HHC-P sa dá kúpiť priamo v nákupných centrách. O tom, že je to možné aj v Prešove sme informovali aj na našom webe.

Teraz na to doplatil aj 14-ročný Prešovčan, ktorého s ňou v škole nachytali.

Informuje o tom portál tvnoviny.sk. O tom, čo sa chlapcovi prihodilo, prehovorila jeho mama.

Pani Miriam zaskočil nepríjemný telefonát z prešovskej základnej školy, ktorú jej syn navštevuje. Chlapec je žiakom ôsmeho ročníka.

Išlo o drogu HHC

"„Volal mi učiteľ, že sa stala nepríjemná vec a že mám prísť. Zľakla som sa, či sa nezranil. Môj syn na školské WC priniesol niečo, čo vyzeralo ako tráva,“ prezradila s tým, že v skutočnosti šlo o drogu HHC.

Tá je na Slovensku, nanešťastie, zatiaľ stále legálna.

Na záchodoch ich podľa tvnoviny.sk nachytal učiteľ, ktorý šiel za riaditeľkou. Tá hneď volala políciu. Tá chlapca vypočula a mame povedali, že si ho vezmú na policajné oddelenie.

„Syna mi priniesli v putách. Štyri hodiny tam tak bol. Podpísal, že nechce vypovedať, na čo má právo. A keďže nevedeli, čo to vlastne mal, poslali to na expertízu,“ prezradila ďalej pani Miriam. 

Návrh na reedukačné centrum

Tam sa to však neskončilo. Chlapca vzali aj do detskej nemocnice, kde mu odobrali krv aj moč pre ďalšie testy. 

„Kurátorka mi hneď navrhla reedukačné centrum. Ale prečo by mal ísť? Veď on vlastne nič neurobil. Oni to voľne predávajú v obchodnom centre,“ dodala nahnevaná mama s tým, že pre ňu išlo o strašný zážitok. 

Doteraz jej navyše nikto nedal vedieť, čo sa s celým prípadom deje, či chlapcovi vlastne niečo hrozí a ani to, ako sa bude ďalej postupovať. 

Maloletú osobu prepustili

„V predmetnej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi podľa § 171 ods. 1 Trestného zákona. Bola obmedzená osobná sloboda maloletej osoby, s ktorou boli vykonané procesné úkony. Po ich ukončení bola maloletá osoba prepustená zo zadržania a odovzdaná zákonnému zástupcovi,“ povedala pre tvnoviny.sk Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove.

Ako dodala, viac informácií z dôvodu prebiehajúceho trestného konania ako aj vzhľadom na maloletú osobu, nie je možné v tejto situácii poskytnúť.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM