Michala Halásová Kultúra

Malí výtvarníci vystavujú. Kancelária sociálneho poradenstva je o čosi krajšia

Vstupné priestory Mestského úradu - Kancelárie sociálneho poradenstva vyzdobili svojimi výtvarnými prácami žiaci Základnej umeleckej školy Mikuláša Moyzesa v Prešove. Predstavili tak svoje zručnosti.

Ilustračný obrázok k článku Malí výtvarníci vystavujú. Kancelária sociálneho poradenstva je o čosi krajšia
Zdroj: Dnes24.sk

Práce detí tak budú spríjemňovať návštevníkom tohto priestoru čas strávený na úrade. „Svet očami detí je krajší, farebnejší, taký, aký ho majú vo svojej fantázii, vo svojich predstavách a taký, aký si ho vysnívali. Dennodenne okolo ich snov budú prechádzať osudom ťažko skúšaní ľudia, ktorí možno už tie svoje sny stratili, trápi ich zložitá a ťažká sociálna situácia, zúfalstvo, beznádej. Pozrime sa cez tieto kresby do detských duší a nájdeme tam veľakrát často stratené hodnoty, silu a nádej, “ takto sa prihovoril pri otvorení výstavy primátor mesta Pavel Hagyari.

Ako informoval riaditeľ sekcie služieb občanom Matúš Háber, „aj touto formou prezentácie detských prác je naša samospráva viac otvorenejšia. Nakoľko priestory navštevujú ľudia v ťažkých životných situáciách sme radi, že tieto kresby im vyčaria aký-taký úsmev na tvári. A verím, že sme týmto odštartovali novú tradíciu výtvarných výstav na rôzne témy v Kancelárii sociálneho poradenstva Mestského úradu v Prešove,“ skonštatoval Háber.

Medzi žiakmi – autormi výtvarných prác sú možno aj budúci akademickí maliari.

ZUŠ vytvarnici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM