Správy

Mal príkladný harmonogram prác, severný obchvat však bude meškať: Môžu za to aktivisti?

Tunel Bikoš prerazili s predstihom. Dialničiari so stavbármi však podpísali dodatok k zmluve o predlžení termínu o štyri mesiace, vinia za to aktivistov.

Ilustračný obrázok k článku Mal príkladný harmonogram prác, severný obchvat však bude meškať: Môžu za to aktivisti?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Mal to byť jediný ukážkový diaľničný úsek, ktorého výstavba ide podľa plánu. Prvá etapa severného obchvatu Prešova napokon bude meškať, diaľničiari za to vinia miestnych aktivistov. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Práce na prvom úseku rýchlostnej cesty R4, ktorý tvorí severný obchvat Prešova minister dopravy i riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) viackrát dávali ako ukážkový príklad toho, že práce tu išli stále podľa plánu.

Bude meškať

Vyše kilometrový tunel Bikoš dokonca prerazili s predstihom.

„Riaditeľ NDS Juraj Tlapa tvrdil, že reálny termín dokončenia stavby je jar 2023. Vtedy by podľa jeho slov mohla byť sprevádzkovaná vrátane mostných objektov,“ pripomína portál tvnoviny.sk s tým, že výstavba tohto úseku napokon bude meškať.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Dialničiari so stavbármi podľa webu tvnoviny.sk podpísali dodatok k zmluve o predlžení termínu o štyri mesiace. Vinia za to aktivistov, ktorí protestovali proti tomu, aby stavebné stroje prechádzali po tejto ulici cez sídlisko.

Obvinenie? Absurdné

Člen petičného výboru Štefan Šimočko uvádza, že „obvinenie je absurdné“ a aktivisti si vôbec nepripúšťajú zodpovednosť za omeškanie.

S dialničiarmi sa dohodli, že budúcu obslužnú komunikáciu k tunelu budú využívať iba motoristi z novej lokality individuálnej bytovej výstavby.

Zábery z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Objektívom: Tunel Bikoš a podpis zmluvy ministrom Doležalom
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM