Krimi

Mal aj hlaveň s puškohľadom: Muž (45) pri Prešove držal doma množstvo streliva

Muž (45) podľa polície držal bez povolenia napríklad aj krátku guľovú strelnú zbraň s optikou. Stať sa tak malo v rodinnom dome, aj na iných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Mal aj hlaveň s puškohľadom: Muž (45) pri Prešove držal doma množstvo streliva
Zdroj: KR PZ v Prešove

Ako uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vedie trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Strelivo, zbrane, hlavne

„V rodinnom dome v obci Drienov, ako aj na iných miestach, muž (45) bez povolenia držal strelivo; išlo o najmenej 1 669 kusov streliva rôzneho kalibru ako aj hlaveň s puškohľadom, krátku guľovú strelnú zbraň s optikou, dve dlhé guľové zbrane rôzneho typu, skelet samopalu vz. 58 so záverom a mieridlami, 13 kusov komponentov samopalu vz.58, či dve hlavne,“ konkretizovala Ligdayová.

Ako ďalej vysvetlila, tento muž bol obmedzený na osobnej slobode, neskôr bol zadržaný ako podozrivý zo spáchania uvedeného zločinu a bol umiestnený do cely policajného zaistenia, kde s ním boli vykonávané všetky potrebné procesné úkony.

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie

„Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ vzniesol obvinenie tomuto Drienovčanovi z uvedeného trestného činu. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie,“ uzavrela hovorkyňa s tým, že zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM