Michala Halásová Kultúra

Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. Prešovské Diridonky si odniesli 12 medailí!

Uplynulý víkend sa v Trenčíne konali Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. Medzi 33 súbormi z celej krajiny nechýbali ani prešovské Diridonky. Tie si vybojovali hneď dvanásť medailí.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. Prešovské Diridonky si odniesli 12 medailí!
Zdroj: Dnes24.sk

Celoročná príprava mažoretiek vyvrcholila 7.-9. júna v Trenčíne najvyššou celoslovenskou súťažou. Na Majstrovstvá Slovenska si Diridonky pripravili 23 formácií, čo je najviac v celej histórii fungovania súboru.

V kategórii detí – sólo baton zabodovala Alexandra Lichvárová. Súťaže sa zúčastnila prvykrát a z desiatich štartujúcich získala druhé miesto. Zlato sa podarilo vybojovať Natálii Michalčínovej a to v kategórii sólo baton kadetky. Šesť medailí si Diridonky vybojovali v kategórii mini baton deti, mini mix kadetky, veľký mix kadetky, mini mix junior a veľký mix junior. Bronzové umiestnenia získali v kategóriách trio baton kadet, mini baton kadet, veľký baton junior a solo baton, kde zabodovala Patrícia Minárová, ktorá štarovala po náročnej operácii.

Po tejto celoslovenskej súťaži pripravuje klub rozlúčkovú párty v kultúrnom stredisku na Sekčove pre všetky zúčastnené Diridonky a ich rodičov,“ prezradila vedúca súboru Marika Borodáčová. Diridonky si však voľno veľmi neužijú. Víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska ich totiž posunulo na Majstrovstvá Európy. Tie sa budú konať 23.-28. augusta v maďarskom Tatabánya. „Dievčatá budú prázdninovať iba v júli. Celý august bude pre nás pracovný a veľmi náročný. O to viac sa ale tešíme na našu ďalšiu cestu,“ uzavrela Borodáčová.

Diridonky
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM