Ľubomír Hudačko Iné športy

MAJSTRI: Hádzanári Tatrana Prešov získali deviaty titul!

Ak nie futbal či hokej, tak aspoň hádzaná! Česť prešovského športu zachraňuje loptová hra, v ktorej sme bezkonkurenční. Športovci to potvrdili siedmym titulom v rade, celkovo už kráčajú k jubilejnej desiatke vybojovaných primátov.

Ilustračný obrázok k článku MAJSTRI: Hádzanári Tatrana Prešov získali deviaty titul!
Zdroj: TASR

Prvoligová príslušnosť futbalového Tatranu Prešov je podobne ta tam, ako tá hokejová už roky a preto môžeme plesať iba vďaka výkonom hádzanárov. Víťazmi nedeľňajšieho finále Final Four TIPOS extraligy sa totiž stali hráči Tatrana, ktorí si v repríze vlaňajšieho finále poradili s HC SPORTA Hlohovec 33:29.

V úvodnej desaťminútovke sa hral vyrovnaný priebeh a až na jej konci naklonil misky váh na stranu Tatrana Antl, ktorý upravil na 7:5. V ďalšom priebehu sa začali postupne presadzovať „zeleno-bieli“ a od stavu 12:8 sa im podarila štvorgólová šnúra na konci ktorej bol v 21. minúte Antl. Už o dve minúty neskôr zvýšil na rozdiel ôsmich gólov Krištapons (18:10), no hosťom sa v závere prvého polčasu podarilo znížiť na 15:18, keď sa predovšetkým Ďuriš blysol dvoma peknými individuálnymi akciami.

Domácim hráčom vyšiel vstup do druhého dejstva a v priebehu ôsmich minút dokázali zvýšiť svoj náskok už na 24:16. Ich súper síce znížil v 42. minúte vďaka Miženkovi na 20:24, ale Antl dvoma gólmi o päť minút neskôr upravil už na 29:22. Sedem minút pred koncom duelu znížil znova na rozdiel štyroch gólov Holdoš (26:30), ale Prešovčania si už víťazstvo nenechali ujsť a po výsledku 33:29 sa zaslúžene tešili z triumfu v najvyššej slovenskej súťaži.

Svoj posledný hádzanársky duel v prešovskom drese odohral vo finále pivot Tomáš Mažár a hneď po zápase sa mu tlačili slzy do očí. Okrem neho si v budúcej sezóne neoblečú dres Tatrana ani Radovan Pekár a Tomáš Marušák. So všetkými troma hráčmi sa diváci mali možnosť rozlúčiť tesne pred začiatkom finálového duelu.

„Zažil som tu veľa titulov, mal tu dobrých kamarátov, zahral si s legendami ako Saša Radčenko, Rado Antl, Pepe Tumidalský, Rado Pekár a podobne. Vyrastal tu môj syn, odchodil tu celú školu a odchod je ťažký. Raz to však muselo prísť, včera som oslávil 33 rokov a dnes som si dal darček. Hádam ešte niekde dva, tri pohrám, ak ma bude niekto chcieť,“ uviedol tesne po zápase T. Mažár. Úspešným reprezentantom mesta patrí jedno: Ďakujeme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM