han Krimi

Majiteľ krčmy počas lockdownu veselo nalieval: Dostal podmienku a mastnú pokutu!

V super rýchlom konaní sa dozvedel verdikt súdu. Stalo sa tak na Štedrý deň a predtým si dva dni "odsedel" v policajnej cele.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ krčmy počas lockdownu veselo nalieval: Dostal podmienku a mastnú pokutu!
Zdroj: www.tvnoviny.sk

Reportáž o majiteľovi prešovskej reštaurácie priniesla Televízia Markíza.

Čo sa stalo?

Spomínaný podnikateľ ignoroval opatrenia nastavené na zníženie rozsahu pandémie koronavírusu. Krčmu otvoril aj napriek tomu, že mali byť reštauračné zariadenia zatvorené a dokonca ľudí lákal do podniku bez rúšok či testu na COVID-19. Keď ho navštívili hygienici a policajti, ani vtedy svoj názor nezmenil.

>„Ja som im povedal, ja som žiaden zákon neporušil, mňa nezaujíma čo vyhlási pandemická komisia, mňa zaujíma, čo vyhlási vláda a parlament,“ uvádza portál" tvnoviny.sk":https://www.tvnoviny.sk/…a-stedry-den reakciu podnikateľa.

Rozsah trestu

Úrad verejného zdravotníctva mu za to v správnom konaní môže uložiť pokutu až do výšky 20-tisíc eur. „Obvinený bol uznaný z prečinu porušovania povinnosti za krízovej situácie za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú doby troch rokov ,“ informovala hovorkyňa Krajského súdi v Prešove.

Voči trestnému rozkazu odpor nepodal, okamžite bol preto právoplatný.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM