Správy

Magazín o Prešove je 3. najlepší na Slovensku: Koľko doňho radnica ročne vrazí?

Nedostane sa do všetkých domácností Prešova, v Mestskom informačnom centre majú aj nerozdané staršie čísla, hodnotený je solídne. Čo to však vlastne stojí?

Ilustračný obrázok k článku Magazín o Prešove je 3. najlepší na Slovensku: Koľko doňho radnica ročne vrazí?
Foto: Ľubomír Hudačko

Transparency International Slovensko skúmalo objektívnosť tlačených mestských médií v najväčších slovenských mestách. Prešovský magazín skončil na treťom mieste a v hodnotení transparentnosti tak predbehol aj hlavné mesto, o čom redakciu presov.dnes24.sk informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Uspel v hodnotení užitočnosti, objektívnosti a verejnoprávneho charakteru radničných novín v 100 najväčších mestských samosprávach (radničné noviny vydáva 84 z nich).

Priestor na zlepšenie

Išlo už o tretie takéto hodnotenie mestských periodík, v ktorom Prešovský magazín skončil na tretej priečke. V percentuálnom hodnotení to predstavuje takmer 71%.

„Výsledok, ktorý magazín dosiahol v celoslovenskom hodnotení nám potvrdzuje, že mesačník má svoju kvalitu a má zmysel pokračovať v jeho vydávaní. Tretie miesto nám však zároveň dáva priestor zlepšovať sa a prinášať ešte kvalitnejší obsah ako doteraz,“ uviedla k téme primátorka Andrea Turčanová.

Čo to pohltí

Mesto sa podľa hovorcu Tomeka snaží pristupovať k výrobe magazínu hospodárne.

„Napríklad pre rok 2022 predstavujú náklady na tlač a distribúciu nášho periodika celkovo 33 900 eur. Pre porovnanie, najdrahšie noviny vydáva hlavné mesto, ktoré na ne v roku 2020 vyhradilo 112-tisíc eur,“ pridal zaujímavosť Tomek.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM