Aktualizované Správy

Ľudia v Prešove opäť vyjdú do ulíc: Uskutoční sa ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko

Naše mesto už o pár dní zažije ďalšie zhromaždenie, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko. Prinášame vám podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia v Prešove opäť vyjdú do ulíc: Uskutoční sa ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko
Foto: Ľubomír Hudačko

V metropole Šariša sa chystá ďalšie zhromaždenie, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko. To sa uskutoční už o pár dní. Prebehne pri príležitosti 1. výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Okrem Prešova sa zhromaždenia Za slušné Slovensko budú konať aj v ďalších slovenských i zahraničných mestách.

„Vo štvrtok 21. februára 2019 uplynie rok od chladnokrvnej vraždy Jána a Martiny. Vraždy, ktorá navždy zmenila naše životy, vraždy, ktorá zmenila Slovensko. Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytváreme spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovania vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu,“ uvádzajú organizátori z iniciatívy Za slušné Slovensko.

OBJEKTÍVOM: Pozrite si fotky z protestu v našom meste
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

A práve v spomínaný deň smutného výročia (21. 2. ) bude zhromaždenie aj v našom meste. To sa uskutoční na Hlavnej ulici v Prešove. Začne o 17.00 hod. a pred prítomnými ľuďmi vystúpia ako rečníci Katka Koščová, Viki Olejárová, Michal Frank, Pavol Čekan, Edo Klena, Silvester Lavrik a Zlatica Kušnírová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii a videu archívne zábery z Prešova, ktoré pochádzajú práve zo zhromaždenia Za slušné Slovensko.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: YouTube.com

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM