Michala Halásová Rôzne

Logická olympiáda v Prešove. Nadaní žiaci predviedli svoje vedomosti

Na pôde Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity si svoje vedomosti zmerali vo finále Logickej olympiády žiaci základných škôl z celého Slovenska. Zapojilo sa do nej celkovo 1 500 žiakov z tried pre intelektovo nadané deti z 26 škôl.

Ilustračný obrázok k článku Logická olympiáda v Prešove. Nadaní žiaci predviedli svoje vedomosti
Zdroj: Dnes24.sk

Do finále sa prebojovalo 80 žiakov. „Kým žiaci rozmýšľali nad logickými úlohami, ktoré boli zamerané na matematický úsudok, priestorový úsudok a logický úsudok, dospelí sa započúvali do zaujímavých prednášok prezentovaných odborníkmi na dané témy,“ zhodnotili organizátori súťaže. Po zvládnutí prvej etapy súťaže čakala na účastníkov beseda s Danielom Hevierom o jeho novej knihe KR.V. ALEBO KRAJINA V, ČIŽE KRÁĽOVNÁ VIKTÓRIA.

Výsledky súťaže:
- kategória A (žiaci 1.-4. ročníka): 1. miesto – Peter Kochelka (ZŠ, Ďumbierska 17, Banská Bystrica), 2. miesto – Viktor Balan (Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium, Bratislava), 3. miesto – Matúš Masrna (ZŠ, Krosnianska 4, Košice).
- kategória B (žiaci 5.-9. ročníka): 1. miesto – Tomáš Kukučka (ZŠ Ul. M.R.Štefánika 34, Levice), 2. miesto – Martin Masrna (ZŠ, Krosnianska 4, Košice), 3. miesto – Tomáš Barbuščák (ZŠ, Ing. Kožucha 11, Spišská Nová Ves).

Logická olympiáda 2013 sa uskutočnila po prvýkrát v histórii existencie tried pre intelektovo nadaných žiakov na Slovensku a s istotou môžeme potvrdiť, že ide o najväčšiu akciu, ktorá bola doposiaľ adresovaná tejto skupine detí. Tohtoročné „podporné hlasy“ súťažiacich – nadaných žiakov, ale aj učiteľov a rodičov utvrdzujú naše presvedčenie, že táto akcia splnila svoj cieľ a význam a ďalšie ročníky Logickej olympiády sú iste pred nami,“ zhodnotili tvorcovia súťaže.

Organizátorom Logickej olympiády je OZ Prešovské nadané deti a Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Sabinov. Na príprave Logickej olympiády sa spolupodieľali partneri projektu: MENSA Slovensko, mesto Prešov, Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove, Obvodný úrad, odbor školstva v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM