Správy

Linky MHD v Prešove so skrátenou, alebo obchádzkovou trasou: Kedy platí špeciálny režim?

Dorou správou je, že v utorok 14. septembra bude preprava v celej sieti prešovskej MHD bezplatná, platí to pre prvé aj druhé tarifné pásmo.

Ilustračný obrázok k článku Linky MHD v Prešove so skrátenou, alebo obchádzkovou trasou: Kedy platí špeciálny režim?
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská MHD bude počas návštevy pápeža Františka v utorok (14. 9.) v Prešove premávať v špeciálnom režime. Pre niektoré linky budú platiť organizačné zmeny už o deň skôr. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Už v pondelok

„Uzávierky ciest sa dotknú aj organizácie liniek mestskej hromadnej dopravy. Prvé dopravné obmedzenia súvisiace s návštevou Svätého Otca v meste Prešov vstúpia do platnosti už v pondelok (13. 9.). Zmena premávky sa v tento deň dotkne siedmich liniek,“ povedal Tomek.

Viaceré linky budú mať skrátenú trasu, alebo pôjdu obchádzkovou trasou. Niektoré zastávky nebudú obsluhované.

Viac správ o návšteve pápeža v Prešove:

„V deň návštevy pápeža bude v platnosti mimoriadny cestovný poriadok pre linky č. 1, 5, 7, 8, 24, 34, 34A a 38. V tento deň nebudú premávať školské spoje A, E, H, J a P. Zmena premávky sa v tento deň dotkne desiatich liniek,“ priblížil Tomek.

MHD zadarmo

V utorok bude preprava v celej sieti prešovskej MHD bezplatná, platí to pre prvé aj druhé tarifné pásmo. Podrobné informácie o režime fungovania MHD sú zverejnené na webstránke mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM