Ľubomír Hudačko Rôzne

Letná sezóna sa v Prešove skončila: Na Solivare padli všetky doterajšie rekordy!

Bola to vynikajúca sezóna pre obe strany. Návštevníci kúpaliska sa nabažili slnka počas leta v poriadnej dávke a preto niet divu, že pozitívne reakcie vyhodnotili aj prevádzkovatelia. Zisťovali sme štatistiky na jednom z prešovských kúpalísk.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna sa v Prešove skončila: Na Solivare padli všetky doterajšie rekordy!
Zdroj: TASR

Ak by sme sa chceli pozrieť na to, z ktorých miest prišli návštevníci na kúpalisko Plaza Beach na Solivare, vedzte, že k nám prichádzali aj cudzinci: „V tomto roku to bolo najviac Košičanov a, samozrejme, Prešovčanov. Podľa štatistík nás však navštívili aj Česi, Poliaci, Rusi, Ukrajinci, Maďari, Nemci, Taliani, Španieli a aj Američania,“ uviedla marketingová manažérka Milica Michrinová.

Ako ďalej dodala, kúpalisko navštevovali všetky vekové kategórie: „Väčšinou to boli rodiny s deťmi, ale aj mládež a seniori. Celkovo hodnotíme sezónu ako výbornú, aj keď skončila skôr,“ povedala ďalej Michrinová.

Boli sme zvedaví aj na počet nadšencov kúpania počas celej sezóny: „Hodnotíme ju ako výbornú z hľadiska pekného počasia aj návštevnosti. Presiahla všetky doterajšie sezóny a počas hlavnej sezóny (júl, august) prišlo 60 000 návštev­níkov. Otvorené sme mali do 15.9.2013, ak by sa ešte predsa len oteplilo, určite otvoríme,“ zakončila Michrinová.

Pokúšali sme sa získať aj stanovisko kúpalísk „U Komiňara“ na Sídlisku III i Aquaparku Delňa, ale údaje a štatistiky nám neposkytli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM