Ľubomír Hudačko Správy

Letná sezóna sa blíži: Zisťovali sme, či prešovské kúpaliská od hygienikov už majú povolenie na prevádzku

Pomalýmu krokmi, ale predsa sa blížia letné mesiace, čo bude vhodná príležitosť na šantenie na kúpaliskách. Tie prešovské tak postupne musia myslieť na prípravy a otvorenie. Zisťovali sme teda ešte pred sezónou, či RÚVZ v Prešove už udelil tunajším kúpaliskám povolenie na prevádzku.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna sa blíži: Zisťovali sme, či prešovské kúpaliská od hygienikov už majú povolenie na prevádzku
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbené kúpalisko na Solivare sa na leto pilne pripravuje, zvedaví sme boli aj na jej prvotné kroky smerom k novej letnej sezóne.

Plaza Beach hygienikov kontaktovala

„Kvôli budovaniu nového hotela sa práce na kúpalisku ešte neskončili. Hygienikov budeme teda žiadať o odber vzoriek vody z bazénov najskôr začiatkom júna,“ uviedla pre náš portál marketingová manažérka Milica Michrinová. Ako sme však zistili z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove, Plaza Beach hygienikov už medzitým kontaktovala.

„Do 22.5.2015 orgánu na ochranu verejného zdravia nebol predložený návrh o schválenie prevádzky na sezónu 2015 niektorým z prevádzkovateľov letných kúpalísk v Prešove, no medzitým prevádzkovateľ LK Plaza Beach na Solivare k nám podal žiadosť o vyšetrovanie bazénových vôd počas letnej sezóny 2015,“ povedala pre Prešov 24 Tatiana Miščíková, vedúca oddelenia hygieny životného prostredia a zdravia.

Na Sídlisku III zatiaľ bez podpisu

Ako dodala, prevádzkovateľ resp. majiteľ prírodného kúpaliska na Delni zatiaľ s nimi nekonzultoval úmysly s areálom pre rok 2015. V tomto prípade sa totiž poslanci nezhodli na tom, kto bude vlastne letné kúpanie nielen pre blížiacu sa sezónu prevádzkovať.

Bazény na Sídlisku III pre zmenu ešte aktuálne nepodliehajú žiadnym prácam. Dôvod je jednoduchý: „Hygienikov sme ešte o povolenie na prevádzku nepožiadali, pretože mesto nám ešte ani nestihlo pripraviť zmluvu. Ešte to nemáme ani prevzaté a podpísané, to je ten problém,“ povedal Jozef Paľa-Kočiščák, riaditeľ neziskovej organizácia VRNO, ktorá má od tohto roku kúpalisko na Sídlisku III prevádzkovať.

Celoročná prevádzka Aquaparku na Delni je tak aktuálne jedinou istotou, kde sa vo vode môžeme vyšantiť dosýta: „My máme povolenie na celoročnú prevádzku, to znamená, že aj pre túto sezónu je prevádzka od hygienikov udelená,“ povedal nám hovorca z prešovského Aquaparku Delňa Daniel Konečný.

Čítajte tiež:

Dobrý festival ohlásil zmenu: Kde sa tento rok obľúbené podujatie uskutoční?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM