Michala Halásová Kultúra

Kus prírody v centre mesta: Na pešej zóne narazíte na sokolov aj kone

Lesy Slovenskej republiky štátny podnik Odštepný závod Prešov, Stredná odborná škola lesnícka Prešov, Technické služby a mesto organizujú spoločne už štvrtý ročník regionálnych lesníckych dní v Prešove. Tento rok sa uskutočnia 24. apríla na pešej zóne.

Ilustračný obrázok k článku Kus prírody v centre mesta: Na pešej zóne narazíte na sokolov aj kone
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom tohto podujatia je pripojiť sa k odkazu Dňa Zeme a Medzinárodného roku biodiverzity, prinášať informácie o význame a funkciách lesa pre spoločnosť a priblížiť prácu lesníkov i úlohu lesného hospodárstva, taktiež ide o pripomenutie potreby ochrany lesov obyvateľom tohto mesta,“ skonštatovala hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.

Program začne o 10:00 poľovníckymi signálmi a slávnostným preseknutím dreveného polena. Počas dopoludnia budú na pešej zóne k dispozícií ukážky poľovníckych signálov, informačné stánky pre verejnosť, aktivity lesnej pedagogiky formou zážitkového učenia – zostrojenie vtáčích búdok, hmatová „poznávačka“, história lesníctva, lesná doprava, pílenie polienok, sekanie sekerou na presnosť, slepá karavána, štipec drevený, drevené skladačky, hádzanie šišky do terča, vystúpenie sokoliarov a ďalšie zaujímavé aktivity.

Sprievodný program je pripravený zo zážitkových aktivít lesnej pedagogiky, kynológov, sokoliarov, trubačov, včelárov, detského divadla. „Taktiež bude k dispozícií ukážka výroby drevených hudobných nástrojov, vozenie na koni, konský záprah, súťaž o zaujímavé ceny pre malých aj veľkých a stánky partnerských organizácií,“ dodala Jurčišinová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM