Ľubomír Hudačko Správy

Lesnícke dni 2014: Opäť budú aj v Prešove, k nahliadnutiu bude aj výroba lesných ceruziek

Aj tento rok sa Prešov stane rajom pre všetkých milovníkov a ochrancov lesa. V rámci ôsmeho ročníka celoslovenského podujatia „Lesnícke dni“, organizovaného pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, sa na východe Slovenska uskutoční piaty regionálny ročník.

Ilustračný obrázok k článku Lesnícke dni 2014: Opäť budú aj v Prešove, k nahliadnutiu bude aj výroba lesných ceruziek
Zdroj: Dnes24.sk

Regionálne Lesnícke dni sa začnú 25. apríla o 10:00 hod. na pešej zóne v Prešove a zavŕšené budú vyhodnotením súťaže o 14. 00 hod.

Podujatie organizuje Mesto Prešov, Lesy SR, š.p., Odštepný závod Prešov, Mestské lesy Prešov, Technické služby mesta Prešov a.s. a Stredná odborná škola lesnícka Prešov. Nadväzuje na tradíciu apríla ako mesiaca lesov a formou osvety sa snaží priniesť informácie o význame a funkciách lesa pre spoločnosť, priblížiť prácu lesníkov a úlohy lesného hospodárstva. Zdôrazniť je dôležité taktiež potrebu osobnej zodpovednosti za ochranu hodnôt lesa a týmto sa pripojiť k odkazu Dňa Zeme a Medzinárodného roku biodiverzity.

Sprievodný program:

  • 10:00 – 10:30 – slávnostné otvorenie, príhovory, ukážky poľovníckych signálov
  • 10:30 – 13:30 – informačné stánky pre verejnosť, aktivity lesnej pedagogiky formou zážitkového učenia, výroba lesných ceruziek, lesná doprava, liečivé bylinky, ochrana lesa, športovanie v lese, maľovanie na tvár, vábničky, psy, sokoliari, kynológovia, včelári, lesné hádanky, lesné požiare, odkazy na strom, letokruhy, zver na cestách, ochrana lesa, pilčík, bikeri, turistika
  • 14:00 – vyhodnotenie súťaže a ukončenie Lesníckych dní

Medzi TOP aktivity podujatia bude patriť ochutnávka čajov z liečivých bylín, Retro lesná pedagogika na kolesách, súťaž o víkendový pobyt na chate, divadelné rozprávky pre malých aj veľkých v podaní divadla Babadlo, lesnícke autá, vozenie na koni a konský záprah na ranči Pohoda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM