Michala Halásová Správy

Vodiči, táto správa vás poteší: Mesto začne opravovať výtlky

Pravdepodobne sa dočkáme lepších ciest. Mesto Prešov už v najbližších dňoch začne pracovať na opravách výtlkov. Teplota však musí vystúpiť na požadovanú úroveň, aby sa dala aplikovať príslušná technológia opravy vozovky.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, táto správa vás poteší: Mesto začne opravovať výtlky
Zdroj: TASR

Hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová informovala, že na opravy výtlkov sú momentálne schválené finančné prostriedky vo výške 10 tisíc eur pre každú mestskú časť, celková suma teda predstavuje spolu 70 tisíc eur. „Bude potrebné schváliť aj ďalšie peniaze, pretože tieto vystačia len na najnutnejšie opravy. Dobrou správou však je, že očakávame aj financie od vlády SR, ktorá ešte v minulom týždni prisľúbila peniaze na opravy ciest pre samosprávy,“ dodala Jurčišinová.

Doplnila, že radnica na príkaz primátora na sociálnej sieti Facebook zriadila komunitu Prešov-výtlky, kde môžu Prešovčania umiestniť popis výtlku s identifikáciou ulice a lokality, prípadne fotografiu poškodenej vozovky. Podnety bude vyhodnocovať oddelenie verejnoprospešných činností Mestského úradu v Prešove a podľa závažnosti a finančnej náročnosti zabezpečí ich opravu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM