Ľubomír Hudačko Správy

Len v auguste bolo odovzdané stavenisko: Nový areál na Sídlisku III je už hotový, FOTO

Prešovská samospráva odovzdala zhotoviteľovi stavenisko diela len v auguste tohto roka. A dielo je už na konci októbra hotové.

Ilustračný obrázok k článku Len v auguste bolo odovzdané stavenisko: Nový areál na Sídlisku III je už hotový, FOTO
4
Galéria

Výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry, ZŠ s MŠ na Námestí Kráľovnej pokoja je ukončená. Mesto Prešov dnes prevzalo od zhotoviteľa stavbu v hodnote približne 372-tisíc eur.

Stavenisko zhotoviteľovi diela pritom prešovská samospráva odovzdala len v auguste tohto roka.

Ihrisko na plážové športy

Výstavba tak trvala necelé tri mesiace.

„Financovanie bolo zabezpečené vďaka príspevku z Fondu na podporu športu vo výške 250 289,58 eur a vlastným zdrojom mesta vo výške 121 923,77 eur,“ uviedla hovorkyňa mesta Terézia Rácová.

Práce pozostávali z vybudovania ihriska pre plážové športy, a to vrátane jeho oplotenia, zlepšenia technickej úrovne a kvality existujúceho povrchu bežeckého oválu a doskočiska jeho rekonštrukciou.

„Obnova tohto areálu je významnou investíciou jednak do vzdelávania, no najmä do rozvoja pohybových aktivít detí v meste Prešov. Areál bude slúžiť Prešovčanom v husto obývanej lokalite a prinesie možnosti športovej sebarealizácie aj smerom k verejnosti,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha.

V obnovenom areáli je hlavné oplotené ihrisko rozdelené na štyri menšie ihriská pre plážový volejbal, a to deliacimi mobilnými sieťami, ktoré sú uchytené na oceľových stĺpoch.

Aj hádzanárske bránky

Fanúšikovia plážových športov si tu však budú môcť zahrať aj plážový futbal či plážovú hádzanú, keďže súčasťou ihriska sú rovnako dve hádzanárske bránky.

Pôvodný povrch bežeckého oválu, vytvorený zo škvary, bol nahradený novým, trojvrstvovým, certifikovaným, tartanovým povrchom.

„Rovnakým spôsobom sa pristúpilo k obnove rozbehovej dráhy, pričom v rámci prác došlo aj k vybúraniu a úprave pôvodného doskočiska, ktoré si tiež vyžadovalo rekonštrukciu,“ doplnila hovorkyňa Rácová.

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM