Michala Halásová Rôzne

Vodiči áut už môžu jazdiť aj na skútroch: Motoristi, vyskúšajte si to zadarmo v Prešove

Na začiatku mája vošla do platnosti novela zákona o cestnej premávke, ktorá dovoľuje držiteľom vodičského preukazu na osobné autá jazdiť aj na skútroch. Svoje „motorkárske“ zručnosti bude možné vyskúšať si zadarmo aj na cvičisku v Prešove už v stredu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči áut už môžu jazdiť aj na skútroch: Motoristi, vyskúšajte si to zadarmo v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

Ak máte vodičský preukaz typu B od mája môžete jazdiť aj na skútroch – motocykloch s objemom motora do 125 ccm. Združenie autoškôl Slovenska a autoškola SABIA s podporou mesta Prešov organizuje bezplatné overenie svojej zručnosti pre aktívnych vodičov motorových vozidiel s najmenej dvojročným vodičským preukazom minimálne na osobné autá.

Akcia sa uskutoční vo vyhradenom priestore pred autoškolou SABIA na Plzenskej ulici v stredu 8. mája od 08:00 do 12:00. K dispozícii budú motocykle s objemom motora do 125ccm, kužeľmi vyznačená trať a občerstvenie.

Každý účastník, ktorý si overí svoju zručnosť, získa zdarma CD s inštruktážnym videom a môže si dohodnúť aj kondičné jazdy, prípadne výcvik v autoškole. Jestvuje aj možnosť doviesť si vlastný motocykel a prejsť pripravenú trať. A svoje schopnosti si možno príde overiť aj sám primátor Pavel Hagyari.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM