Správy

Kvakovce chcú zatraktívniť nábrežie prístaviska lode: Budú tam aj zmrzlináreň a kaviareň

V súčasnosti sú služby ako predaj vstupeniek na výletnú loď, suvenírov, zmrzliny a sociálne zariadenia umiestnené pri ceste na ulici Nábrežná.

Ilustračný obrázok k článku Kvakovce chcú zatraktívniť nábrežie prístaviska lode: Budú tam aj zmrzlináreň a kaviareň
Zdroj: TASR

Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia v rekreačnej oblasti Dobrá na vodnej nádrži Domaša.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Architektonický projekt počíta so spojením poskytovaných turistických služieb do jedného objektu, výstavbou kaplnky a zmenou podložia okolitého priestranstva.

Dlhodobo nevyhovujúci

Ako pre Tasr potvrdil starosta Radovan Kapraľ, obec by rada na úpravy využila prostriedky z akčného plánu pre najmenej rozvinuté okresy, je však pripravená použiť i vlastné prostriedky.

V súčasnosti sú služby ako predaj vstupeniek na výletnú loď, suvenírov, zmrzliny a sociálne zariadenia umiestnené pri ceste na ulici Nábrežná.

„Musíme to (projekt, pozn. red.) urobiť, všetko máme provizórium,“ uviedol Kapraľ s tým, že súčasný stav považuje za dlhodobo nevyhovujúci. Projekt pre stavebné povolenie, ktoré sa aktuálne obec snaží získať, s predpokladanými nákladmi na realizáciu vo výške 120-tisíc eur, preto počíta s výstavbou jednotného prevádzkového objektu, kaplnky a mini amfiteátra a úpravou nábrežia ako celku.

Viac správ z východu SR:

„V mieste súčasného provizórneho baru vznikne moderný prevádzkový objekt, kde budú pod jednou strechou tri samostatné prevádzky, predaj vstupeniek so suvenírmi, zmrzlináreň a kaviareň Bohemia Caffe pomenovaná po lodi Bohemia. Súčasťou objektu budú aj verejné sociálne zariadenia,“ priblížil starosta. Komerčné prevádzky plánuje obec prenajať.

Malý amfiteáter

Na priestranstve pre bohoslužby má okrem zvonice so zvonom, ktorý posvätil pápež František pri svojej minuloročnej návšteve Slovenska, a malého amfiteátra s výhľadom na vodnú plochu vyrásť aj kaplnka.

Obec už na jej výstavbu zriadila transparentný účet.

Zatrávňovacie tvárnice na priestranstve majú nahradiť kocky z prírodného kameňa v dvoch odtieňoch uložené do vlnoviek pripomínajúcich vlny. Viac tieňa má zabezpečiť výsadba stromov s väčšími korunami.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM