Ľubomír Hudačko Samospráva

Kuzmányho ulica, na ktorú vyčlenili milión eur: Už padol verdikt, kedy sa má prepájať s Rusínskou!

Prestavba Kuzmányho ulice s prepojením k Rusínskej a Čiernemu mostou je už na spadnutie. Padol verdikt, kedy úsek dlhý tristo metrov dostane nový šat. Kraj na túto stavbu vyčlenil milión eur, ide o najväčšiu investíciu v cestnom hospodárstve.

Ilustračný obrázok k článku Kuzmányho ulica, na ktorú vyčlenili milión eur: Už padol verdikt, kedy sa má prepájať s Rusínskou!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na Kuzmányho ulici v Prešove by malo v týchto dňoch dôjsť k odovzdaniu staveniska a do dvoch týždňov by sa mohlo začať s prestavbou komunikácie III. triedy.

Začali už pred siedmimi rokmi

Ide o úsek dlhý 300 metrov, ktorý prepojí križovatku pri Čiernom moste s Rusínskou ulicou, a je najväčšou investíciou v cestnom hospodárstve od vzniku PSK. Informovala o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková.

„Proces výstavby roky brzdilo majetkové usporiadanie nehnuteľností dotknutých výstavbou cesty. Nemyslel som, že potrvá celých sedem rokov, kým reálne začneme stavať. Majetkovoprávne usporiadanie s vlastníkmi sme začali už v roku 2007 v spolupráci s mestom Prešov a aj napriek tomu ešte nie je k dnešnému dňu definitívne uzavreté,“ konštatuje predseda PSK Peter Chudík.

Práce do októbra 2015

Samosprávny kraj ukončil majetkové usporiadanie v roku 2012, mesto Prešov musí v najbližšom období vyriešiť problém s vlastníkmi jednej nehnuteľnosti v zábere výstavby. Stavebné povolenie bolo vydané ešte na začiatku tohto roka, od konca minulého roka prebiehal proces výberu zhotoviteľa stavby a stavebného dozoru. Ako uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák, spomedzi piatich ponúk bola vybraná najvýhodnejšia a v týchto dňoch bola podpísaná zmluva o dielo v celkovej hodnote 1,305 milióna eur so spoločnosťou Doprastav.

Celá stavba je rozčlenená do 38 stavebných objektov, čo spôsobuje najmä početnosť prekládok inžinierskych sietí. Výstavba úseku zahŕňa okrem úpravy cesty aj rozšírenie mosta nad železničnou traťou, chodníky a cyklistické pruhy, výstavbu protihlukovej steny či rekonštrukciu verejného osvetlenia. Práce by mali byť zrealizované za pätnásť kalendárnych mesiacov, teda do októbra 2015. Samosprávny kraj vyčlenil v tomto roku na túto stavbu financie vo výške milión eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM