Ľubomír Hudačko Od Vás

Kuriózna situácia v prešovskej MHD: Poštárka dostala pokutu pre svoju tašku

Prešovská poštárka si robila svoju prácu ako každý iný deň, na presun do vzdialenejšieho miesta využila MHD. Označila si lístok pre seba, ale aj tak dostala pokutu. Podľa nášho pozorného čitateľa nemala totiž zakúpený doplnkový lístok k svojej pracovnej taške.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia v prešovskej MHD: Poštárka dostala pokutu pre svoju tašku
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Náš čitateľ bol svedkom situácie priamo v centre diania. Podľa svojich slov prvýkrát v živote videl, aby poštárka inkasovala pokutu, pritom cestovný lístok mala riadne zakúpený.

Svedok o netradičnom zážitku

„Dostala ju za to, že nemala kúpený doplnkový lístok pre svoj vozík, v ktorom napríklad aj ľuďom, ako bol tento revízor, roznáša poštu,“ hovorí o netradičnom zážitku. Boli sme zvedaví preto na postoj prešovského dopravcu: „Pri uplatňovaní úhrady za cestovanie bez platného cestovného lístka postupuje DPMP podľa ustanovení zákona a príslušných taríf,“ povedal jej riaditeľ Peter Janus.

Janus: Pošta lístky prepláca

Podľa neho nákupné tašky s kolieskami, kam tu patrí aj taška s kolieskami, ktorú používajú poštoví doručovatelia pri výkone svojej práce, patria medzi batožinu, ktorá podlieha plateniu prepravného s výnimkou cestujúcich nad 70 rokov.

„Nákupné tašky (na nákup dennej spotreby) bez pevných tvarov je možné umiestniť aj v lone, prípadne pod sedadlom. Nákupný vozík s kolieskami nie je možné umiestniť podobným spôsobom. Na základe informácii Slovenskej pošty, poštovým doručovateľom sú použité cestovné lístky za batožinu, slúžiace pri výkone ich práce, zamestnávateľom preplatené,“ dodal Janus. Ako sa však zdá, ani to na vyhnutie sa pokute poštárke nestačilo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM