Správy

KURIOZITA počas volieb: V Prešove ľudia odovzdávali hlasy aj v miestnej krčme, FOTO

Tradícia na Slovensku podľa jedného z voličov je, že v krčme sa historicky odohrávalo to všetko, čím tento náš národ žil.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA počas volieb: V Prešove ľudia odovzdávali hlasy aj v miestnej krčme, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Obyvatelia prešovskej mestskej časti Šalgovík prichádzajú počas sobotňajších parlamentných volieb k urne do volebnej miestnosti, ktorá je zriadená v krčme.

„Ľudia sú tu zvyknutí chodiť voliť. Všetko je zatvorené a je zakázané požívať alkoholické nápoje. Kolektív je dobrý, spoznali sme sa až tu,“ uviedol pre TASR predseda 13-člennej okrskovej volebnej komisie Marek Minár.

Členkou komisie je i zamestnankyňa krčmy Bibiána Hudáková. Ako povedala, zvyčajne chodí do práce na 15.00 h, dnes to bolo už o 6.00 h.

„Keďže dnes nie som v práci, tak som vo volebnej komisii ako členka. Už viackrát som bola. Je to práca s ľuďmi, čiže je to pozitívne,“ povedala Hudáková.

„Mali sme inú miestnosť, keď sme bývali na Sekčove, ale tu je krčma, ktorá je sympatická tým, že sa tu ľudia schádzajú, debatujú. Tradícia na Slovensku je, že v krčme sa historicky odohrávalo to všetko, čím tento náš národ žil,“ dodal Prešovčan Vladimír Leško.

Objektívom: Voľby 2023 prebiehali aj v prešovskej krčme
5
Galéria
Zdroj: TASR/Maroš Černý
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM